середа, 09 червня 2010 06:17

Валерієві Приймакові сусід відключив воду

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Хмельничанин Валерій Приймак — інвалід І групи. Отримує тисячу гривень пенсії, понад половину з яких витрачає на ліки. Заплатити сусідові не може
Хмельничанин Валерій Приймак — інвалід І групи. Отримує тисячу гривень пенсії, понад половину з яких витрачає на ліки. Заплатити сусідові не може

Третій місяць хмельничанин 39-річний Валерій Приймак живе у квартирі без води. Її відключив сусід знизу Віктор Кривий.

— Раніше я витрачав кілька літрів на умивання, — каже Валерій. — Зараз, щоб умитися і почистити зуби, витрачаю 150 грамів. А потім цією ж водою ноги мию. Купатися ходжу в баню, а про стірку тільки мєчтаю. Собі ношу із 9-поверхівки, що за кількасот метрів.

Валерій родом із Хмельницька. 1996 року закінчив Кримський державний медичний університет ім. Георгієвського, отримав фах реаніматолога. Жив у сільській хаті неподалік Сімферополя. Захворів на рідкісну хворобу Вільсона–Коновалова — у мозку і печінці накопичується мідь. Отримав І групу інвалідності.

— Торік у січні померла баба, — каже Валерій. — Залишила у спадок квартиру. Поселив квартирантів, щоб не пустувала. А торік у грудні вони з"їхали, бо сусід знизу перекрив воду. Сказав, що поклав новий водогін, вимагав 2 тисячі гривень.

Двокімнатна малосімейка Приймака площею 25 "квадратів" — у спальному районі на вул. Кам"янецька, 151. Цегляна двоповерхівка має вісім квартир. На кожні дві квартири — загальна кухня і коридор.

— Приїхав до Хмельницького у квітні, — каже Валерій. — Вітя з ходу: "Валєрчик, ти хочеш на чужому горбі в"їхати в рай. Квартиру на халяву отримав, з квартирантів бабки качаєш. А я труби поміняв. Гони 800 гривень". А там всього пару метрів пластикової труби-сотки. У магазині метр коштує 5,7 грн. А головне: ніхто його не просив! Кухня не отоплюється, коли сильні морози — труби замерзають, треба гріти. Коли були залізні — ми гріли. Пластикові якщо і не полопаються, то їх не можна гріти.

Валерій отримує 1 тис. грн пенсії. Понад половину йде на ліки. Платити 800 грн відмовився. Хотів віддати 400, але сусід не спускає.

Щоб умитися і почистити зуби, витрачаю 150 грамів

— Він хоче мене вижити, — каже Приймак. — Щоб за безцінь продав йому цю квартиру.

Приймак поскаржився до суду. Тривають слухання.

— Кривий розказував, що по трубах у його квартиру слимаки лазили, що їх постійно топило. Хоч на похоронах бабушки ні він, ні його жінка не казали ні за слимаків, ні за підтоплення.


47-річний Віктор Кривий упевнений, що чинить правильно.

— Я проводив воду зимою, — каже Віктор Степанович. — Водопровод тягнув метрів із 15. Зимою люди п"ять днів били траншею кирками, платив їм по 200 гривень у день. Потратив 800 доларів. Поділив між усіма — по 100 доларів. Усе зробив по совісті, а Приймак ніхрена не хоче давати.

Зараз ви читаєте новину «Валерієві Приймакові сусід відключив воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути