Ексклюзиви
пʼятниця, 25 березня 2016 00:25

Валентина Білько задушила мотузкою сина-наркомана

Автор: фото з родинного архіву Більків
  Дмитро Білько з дружиною та прийомною дочкою Веронікою. Жінка поїхала на заробітки в Польщу, дочку залишила з вітчимом у місті Стебник Дрогобицького району на Львівщині
Дмитро Білько з дружиною та прийомною дочкою Веронікою. Жінка поїхала на заробітки в Польщу, дочку залишила з вітчимом у місті Стебник Дрогобицького району на Львівщині

— Між сусідами збираємо підписи. Передати до суду хочемо, що Валентина не одна, за неї всі заступаються, — каже 60-річний Михайло Іваник із міста Стебник Дрогобицького району на Львівщині. Живе поряд із сім'єю Більків, де 13 березня мати задушила сина-наркомана.

65-річна Валентина Білько, її син 38-річний Дмитро та його прийомна дочка 13-річна Вероніка мешкали втрьох у двокімнатній квартирі на вул. Винниченка. Два роки тому поховали батька.

— Порядні люди. Валентина вихователькою в дитсадку вік проробила, її покійний чоловік Микола все життя на руднику працював. Дуже добре жили. Дмитро в них один був. Валентина змалку гарно його одягала. Могла пояснити, що добре, а що зле, деколи навіть трохи строго, — розповідає сусідка Більків 65-річна Орися Ковбиснюк. — Десь у 25 років Діма присів на наркотики. Спочатку то було щось легке. Бо одразу ніхто й не здогадувався. Але з часом вже стало ясно, що колеться. Ще як жив Микола, то Дмитро трохи боявся. Батько був високий, кремезний, міг на місце поставити. Та помер, серце не витримало. Валя постійно синові казала: це ти батька в могилу звів.

Кілька років тому Дмитро Білько одружився. Взяв жінку з дитиною. Дружина після весілля поїхала на заробітки в Польщу, дочку залишила на вітчима і його матір.

— Ніхто б не сказав, що Дмитро з малою не рідні. Так любили одне одного. І Валентина до Вероніки тягнулася. Але останній рік він просто втопився в наркотиках. Зчорнів, очі скляні. Валя спокою не мала, — продовжує Орися Ковбиснюк. — Відклала з пенсії трохи грошей на пам'ятник чоловікові — він забрав і на наркотики стратив. З дому все почав виносити, продавав речі, ікони, так хотів уколотися. Кажуть, і мамою не раз тряс, бив її, аби гроші діставала. Вона і по сусідах ходила зичила, бо інакше страшне в хаті було.

Того вечора Дмитро знову прийняв дозу. Ніяк не міг заснути, вимагав у матері гроші, погрожував. Та не витримала, в нервах штовхнула його в груди на диван, витягла з кишені мотузку і притиснула на шиї сина.

— Він, певно, був у такому стані, що не міг перешкодити, чи не розумів, що робиться. Не думаю, що Валентина хотіла його душити, просто такий у неї відчай був. Може, думала налякати, аби відчепився. Та перетиснула сонну артерію, він і помер, — говорить Михайло Іваник.

Побачивши, що син не дихає, мати викликала фельдшерів. Ті констатували смерть і подзвонили в поліцію.

— Впродовж кількох років, зі слів жінки, син їй у такому стані постійно повторював: не хоч зі мною мучитися — задуши. Того разу теж так сказав. Вона й не стрималася, — розказує керівник Дрогобицького регіонального відділу поліції 45-річний Мирон Карапата. — Слідство з'ясовує, як все було насправді.

Валентина Білько вдома. Суд прийняв рішення про домашній арешт. Сусіди кажуть, не виходить і ні з ким не розмовляє. За вбивство їй загрожує 15 років тюрми.

— Вона була дуже знищена життям, — додає сусідка. — Не треба Валю судити, її ще не раз совість накаже.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Білько задушила мотузкою сина-наркомана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути