Ексклюзиви
вівторок, 20 вересня 2011 07:03

Вадим Бичкола витягнув із вогню першокласника

26-річний Вадим Бичкола з будинку №122 на вул. Леніна в Полтаві витягнув із вогню сусіда 6-річного Михайла Майбороду. Під час пожежі хлопчик був у помешканні сам, сховався за батарею на кухні. Балкон квартири №94 спалахнув 14 вересня.

— Коли почалася пожежа, я курив у дворі, — згадує Вадим. — Дивлюся, із другого поверху валить дим. Побіг туди, став дзвонити в двері. Якийсь малий сказав, що його закрили, ключів немає. Я побіг на низ, виліз на козирьок над під'їздом. По газовій трубі доповз до вікна, розбив його і витяг хлопця. Із ним спустився. Зараз дивлюся на цю відстань і не понімаю, як не зірвався. Руки досі дрожать.

На лавці дитячого майданчика сидить 52-річна Анна Майборода, бабуся Михайла. Поруч плаче 11-річна Анастасія Майборода, сестра Михайла. Їхня мати Олена курить. В їхній квартирі згоріло майже все.

— Я ходила на роботу влаштовуватися, — розказує Олена. — Сина залишила одного. Не раз так робила.

Сусіди майже годину гасили самі, аж доки викликали пожежників.

— Коли ми приїхали, горіли балкони на другому, третьому і четвертому поверхах, — каже рятувальник 34-річний Олександр Лисенком. — Одразу вивели з дому шістьох жителів, вогонь загасили за годину. Встановлюємо причини займання.

Біля будинку зібралися близько 50 людей. Асфальт залитий водою. Пожежники змотують шланги і складають драбини. Біля дому лежить купа обгорілого сміття. Від балконів лишилися бетонна підлога та рештки рам.

— Це рєбьонок підпалив із другого етажу, — говорить 56-річна жінка своїй подрузі. — Його постійно со спічками бачили. То во дворє вогонь розведе, то на гараж вилізе і щось підпалить, — показує на облущений зелений гараж біля дороги.

— Це ж таке тільки у війну було, — каже 75-річна Ніна Скрипник. — Були з онуком у хаті, почули дим, сірєни, а потім усе стало горіти. Коври, обої, стіл. Дякую, пожарникам, що вивели, бо диму було — не знали де небо, де земля.

Зараз ви читаєте новину «Вадим Бичкола витягнув із вогню першокласника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути