середа, 21 лютого 2007 16:10

У забудові двору звинувачують дружину заступника прокурора

Тридцять мешканців будинків N19, 20, 23а на вулиці Шістнадцята лінія в Луганську прийшли минулого понеділка до обласної прокуратури. Із плакатами в руках вони протестували проти зведення торговельно-офісного комплексу в дворі між їхніми багатоповерхівками.

"Корупції — ні!", "Трубнікова — руки геть від наших дворів!", "Дайте нам вільно дихати!" — кричать пікетувальники.

9 жовтня 2006 року управління з питань регулювання земельних відносин міськради дозволило громадянці Трубніковій та фірмі "Партнерство" виготовити проект зведення комплексу. Питання щодо дозволу на будівництво міськрада розглядатиме у понеділок 26 лютого.

— У нас і так через машини не пройти не проїхати, — каже "ГПУ" мешканець будинку N21 Віктор Філіповський. — Бо на перших поверхах офіси. Якщо зведуть комплекс, то зелена зона перетвориться на проїжджу частину, звузиться відстань між будинками. До нас не доїдуть "швидка" і пожежники. До того ж там проходять каналізація, телефонні лінії, водопровід. Це жах.

До нас не доїдуть "швидка" і пожежники

Протестанти кажуть, що громадянка Трубнікова — дружина заступника прокурора Луганської області Євгена Трубнікова. Він, мовляв, лобіює виділення землі в місті. Нині Трубніков у відпустці.

Мітингувальники спілкувалися із заступником обласного прокурора Валерієм Громовим, мером Сергієм Кравченком та головним архітектором міста Аветом Клінчаяном. Громов пообіцяв розв"язати проблему протягом місяця.

— Призупинимо рішення щодо відведення землі, доки не з"ясуємо всіх деталей справи, — обіцяє міський голова.

Головний архітектор Авет Клінчаян каже, що мешканці самі створюють проблему.

— Нехай не турбуються за комунікації, — каже "ГПУ" Авет Клінчаян. — Новий власник замінить їх своїм коштом і прокладе за межами нової будівлі. Це 400 метрів нового трубопроводу!

На вулиці Шістнадцята лінія в будинку N19 живе заслужений архітектор України Георгій Головченко. Він і проектував усі три будинки.

— Навколо наших будинків передбачена зона пожежної безпеки 15 метрів, — говорить він "ГПУ". — Тут навіть огорожу не можна ставити. Поряд дитячі майданчики, газони. У разі бєспрєдєла там їздитимуть машини.

Зараз ви читаєте новину «У забудові двору звинувачують дружину заступника прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути