Ексклюзиви
пʼятниця, 04 травня 2007 07:05

В Антоніни Пураніної видурили 14 тисяч гривень

По обіді 24 квітня вінничанка Антоніна Пураніна, 77 років, вийшла у двір будинку вигуляти свого пуделя. До неї підійшла незнайома висока білявка років тридцяти.

Російською запитала, чи не дивиться бабуся телеканал "Інтер". Представилася журналісткою Катериною. Пураніна сказала, що дивиться новини.

— Вам пощастило, — казала Катерина. — Ви чули, що в Україні конфіскували велику партію контрабандних електротоварів, п"яту частину яких зі знижками продаватимуть на другому поверсі вінницького універмагу? Ви стали учасником акції, яку проводить "Інтер".

Пенсіонерка зраділа, бо раніше ніколи не вигравала. Білявка відвела її в сторону й познайомила з брюнеткою в темній шкірянці й штанях, яка представилась журналісткою "Інтера" Ольгою. Коли та розповідала про акцію, підійшов чоловік. Ольга радісно повідомила, що той також переможець, дала талончик з номером 22 і кількасот доларів на купівлю техніки.

— А ви — переможець під номером 25 і виграли три тисячі гривень, — торохтіла далі Ольга Пураніній.

— Можете виграти ще й знижки на товари. Для цього треба показати нам якнайбільше грошей.

Антоніна побігла до своєї квартири й зі схованки витягла $1820 і 5 тис. грн. Повернулася на вулицю. Ті переглянули новенькі "сотки" й долари, поклали в конверт разом із талоном й заклеїли скотчем. Наступного дня на десяту ранку просили прийти до універмагу по призи. Але конверт не відкривати — це, мовляв, урочисто зроблять ведучі акції.

Антоніна Пураніна родом з російської Рязані, має вищу освіту. 45 років пропрацювала бухгалтером військової частини в райцентрі Гайсин Вінницької області. Після смерті чоловіка-майора жила сама в однокімнатній квартирі багатоповерхівки на вулиці Пирогова. Донька мешкала окремо.

Наступного дня пенсіонерка не стала чекати — зателефонувала доньці й поділилась радістю. Та приїхала до матері й відкрила конверт. Там були акуратно нарізані свіжі вінницькі газети. Повела маму до Ленінського райвідділу міліції.

— Я перенесла три операції, — заливається слізьми Пураніна. — Усе життя прожила на зарплату, чужої копійки не взяла. Двадцять років збирала гроші, щоб було за що поховати, а зараз без копійки. Щомісяця тільки 100 гривень на ліки треба — у мене хворе серце, великий тиск, рак.

Жінка віддала всі гроші, що мала. Тепер, щоб купити їжу, здає на макулатуру старі книжки. Пенсії за квітень поки що не отримала. Антоніні Пураніній соромно за довірливість, але просити грошей у доньки не хоче.

Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом шахрайства.

Зараз ви читаєте новину «В Антоніни Пураніної видурили 14 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути