вівторок, 26 квітня 2016 00:45

"Узяли з машини "швидкої" носилки й занесли Віту до моргу"

Автор: фото з архіву Віти Штойко
  Віту Штойко з міста Ладижин на Вінниччині зґвалтував і вбив залицяльник. Бо відмовилася виходити за нього заміж
Віту Штойко з міста Ладижин на Вінниччині зґвалтував і вбив залицяльник. Бо відмовилася виходити за нього заміж

32-річну Віту Штойко й Людмилу Помагайбо, 36 років, із міста Ладижин на Вінниччині зґвалтували й убили в ніч на 16 квітня.

— Убивцю затримали працівники залізничної станції. Побачили п'яного чоловіка в закривавленій футболці, який намагався сховатися в закинуту будку. Схопили його та викликали поліцію. Слідчим чоловік сказав, що вбив двох жінок. Розповів, де тіла, — говорить 28-річний Андрій Мацюк, інспектор відділу комунікації у Вінницькій області.

25-річного Михайла 18 березня достроково випустили з тюрми, за "законом Савченко". За ним день у СІЗО рахують, як два у в'язниці. За зґвалтування й убивство відсидів шість років замість восьми. Родом із Одещини. Приїхав до Ладижина. Влаштувався на птахофабрику вантажником. Там познайомився з Вітою Штойко. Два тижні зустрічалися.

— Віта пару років назад переїхала до батьків, бо розлучилася з чоловіком. Жила і працювала заради доньки. Потім Михайло з рушником прийшов до неї свататися. Вона сказала, що подумає. Пізніше в есемесці написала, що не зможе за нього вийти, бо повертається до чоловіка. Родичі розповідали, що Михайло багато разів телефонував Віті. Вона не відповідала. Потім щось написав — вийшла на вулицю. Пізніше в телефоні прочитали повідомлення, де погрожував розправою з її родиною, — каже 34 річний Руслан Саєвський, сусід загиблої Віти Штойко.

— Десь біля першої ночі в двері почала стукати поліція. Сказали, що знайшли на вулиці труп жінки, — згадує Руслан. — Із дружиною почали вдягатися. Доки зібралися, сусідка вже була там. По кросівках упізнала тіло доньки. Плакала, кричала, ­казала, що розірвала б того покидька. Закривавлене тіло лежало біля каналізаційного люку. Одяг розкиданий у різні сторони. На Віті були лишень носки. Поліція пофотографувала все, взяла якісь аналізи й поїхала. Лікарі почали відкачувати матір. Ніхто не хотів відвезти до моргу труп. Тоді я погукав сусіда, взяли з машини "швидкої" носилки й занесли Віту до моргу. Добре, що він недалеко.

У Віти Штойко залишилася донька 8-річна Єлизавета. Про смерть матері не знає. Дівчинці сказали, що та на роботі. Дитину відвезли до батькової ­сестри.

— Убивця пояснив свою поведінку тим, що хотів статевих стосунків із коханою. Вона відмовила. Тоді взяв трубу, що валялася поряд, і декілька раз ударив жінку по голові. Потім знімав одяг і ґвалтував. Чому речі розкидані на 20 метрів від тіла, пояснити не зміг. Пізніше протверезів і відмовився говорити зі слідчими без адвоката, — додає Андрій Мацюк.

Після вбивства Віти Михайло напився. Дорогою додому побачив Людмилу Помагайбо. Вона поралася на городі. Накинувся на неї. Зґвалтував і задушив. Сиротами залишилися 12-річна Вероніка та Богдан, 7 років.

— Людмилу я особисто не знав. Чув, що люди розказували — коли її чоловік дзвонив до відділку, то плакав. Дружина вирішила ввечері пополоти грядки. Пішла й нема. За пару годин знайшов її на городі мертвою й голою. Їхній син вчиться в одному класі з донькою Віти, — додає Руслан Саєвський.

Віту Штойко поховали в закритій труні.

Зараз ви читаєте новину «"Узяли з машини "швидкої" носилки й занесли Віту до моргу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути