Ексклюзиви
вівторок, 07 листопада 2017 06:20

Упродовж місяця повісилися троє хлопців

У місті Погребище Вінницької області впродовж місяця повісилися троє хлопців — 17-річний Влади­слав Митропольський, 19-річні Юрій Мельник і Вадим Протопіш.

Повішеного Владислава знайшла мати 18 вересня.

— Влад гостював у друзів. Прийшов додому, ліг спати. Перед сном сказав матері про плани на наступний день. Зранку вона встала й побачила відчинені двері на вулицю. Подумала, син пішов на турнік. Він займався спортом. Але знайшла його там повішеним, — каже 44-річна Анна Олійник, керівник прес-служби Нацполіції у Вінницькій області.

На сторінці в соцмережі Владислав був підписаний на групи суїцидального характеру. У будинку загиблого знайшли дві мотузки із зашморгами й вузлами. Поліція закрила кримінальне провадження за фактом самогубства.

Хлопець навчався на фельдшера у місцевому медколеджі. Був відмінником.

— Влад із такої сім'ї, де виріс у любові матері, дідуся й бабусі. Він був незмінним ведучим на всіх концертах у коледжі. Брав участь у танцювальному ансамблі "Рось", — каже практичний психолог коледжу 60-річна Тетяна Янчук. — У всіх шок. Як тільки взнали про смерть Влада, зібрали дітей по групах. Заспокоїли. Дитяча психіка дуже вразлива. Почали говорити, що не існує такої проблеми, з якої немає виходу. Не треба замикатися в собі. Переживаннями варто ділитися з друзями. Пояснюємо, життя — найдорожче, що в нас є.

Через три тижні на драбині повісився Юрій Мельник. Наступного дня, 8 жовтня, знайшли в зашморгу його однокласника Вадима Протопіша.

— Мельник розповідав друзям, що хотів би під машину стрибнути. Нахили в нього були, але причини невідомі, — каже начальник райвідділу поліції Володимир Гавриш. — Другий хлопець був однокласником Мельника. Останні два роки навчався у Він­ниці. Рік зустрічався з дівчиною. Потім розійшлися. Батьків не влаштовували їхні стосунки. Він перевівся вчитися до Черкас. У день трагедії приїхав на похорон однокласника. Ввечері зустрівся зі знайомими в Погребищі. В кафе побачив колишню. Почали сваритися. Друзі його забрали й відвезли додому. Потім він подзвонив товаришу. Сказав, що буде третім. Знайомий перелякався. Обдзвонив усіх. Коли прибігли до Вадима додому, було пізно. Він повісився.

Місцеві кажуть, Юрій Мельник планував іти до армії. Його батьки працюють в компанії "Рост Електромонтаж". Вадим Протопіш навчався на рятувальника в Черкаському інституті пожежної безпеки. Його мати працює медсестрою в УЗД-кабінеті, батько — на молоковозі.

— Поліція досі розслідує ці два самогубства. Вони ніяк не пов'язані з першим випадком. Однокласники не цікавилися сумнівними групами у соцмережах. Слідчі з'ясовують мотиви їхніх вчинків. Опитують знайомих, друзів і родичів. Чекаємо висновків усіх експертиз, — додає Анна Олійник.

Зараз ви читаєте новину «Упродовж місяця повісилися троє хлопців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути