вівторок, 07 грудня 2010 02:45

Учителя фізики побив колега-географ

Автор: фото: Володимир Мукан
  Киянин Василь Довгопол 48 років працював учителем фізики
Киянин Василь Довгопол 48 років працював учителем фізики

Колишні працівники столичної школи №277 в Деснянському районі скаржаться на учителя географії Сергія Разживіна. Запевняють, що він їх бив.

— Прийшла у школу 1995 року, — згадує 62-річна Лідія Бібко, колишній учитель географії. — За вісім років здобула кваліфікацію вчителя вищої категорії, звання вчителя-методиста, методиста-кореспондента Київського інституту імені Бориса Грінченка. Хороший, дружній колектив. Аби не Разживін. Колотить усіх.

Сергій Разживін працює у школі з 1997 року.

— Ми помітили, що він неврівноважений, — каже Лідія Петрівна. — Якось, 1998-го, наші учителі-чоловіки святкували день народження історика. Хтось із нього пожартував, так він схопив пляшку, розбив об стіл і розочкою вліпив учителя музики Миколу Клименка. Приїхала "швидка", але якось не роздували, справу зам'яли. Не пройшло й року як мене побив. При цілому класі учнів. Так соромно було. Потім вибачався, приніс шампанського і цукерок. Пояснив, що буває некерований, бо отримав контузію в армії.

— Разживін і мене бив, — долучається до розмови 73-річний Василь Довгопол. До вересня 2009 року він викладав у школі фізику. — Уперше підняв руку 19 травня 2005 року. Сиджу вранці в кабінеті, як залітає і з розмаху — кулаком по голові. Я отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку. 18 днів пролежав у неврології. Так він виживає колег, щоб отримати більше годин собі. Тоді підговорив семикласників, аби ті мене побили. 6 квітня 2009 року один школяр з усієї сили кинув мені в око тенісним м'ячем. Я ледь не осліп, 45 днів лікувався. Тоді я вже не змовчав, усе прямо розказав керівництву.

Директорка скаргу проігнорувала. Василь Максимович упевнений, що їй було вигідно, аби він сам написав заяву на звільнення.

— Але я не звільнявся, — каже. — А торік мене силою вигнали. Із позором, понизили аж на три щаблі — до звичайного спеціаліста. Таку кваліфікацію має випускник педагогічного вузу, а я пропрацював у школі 48 років. Мав кваліфікації учителя-методиста, учителя-кореспондента, відмінника освіти з 1989 року.

Василь Максимович скаржився до міліції, суду. Від правоохоронців вимагав порушити кримінальну справу за фактом його побиття, від суду — зобов'язати управління освіти поновити його на роботі й виплатити 50 тис. грн моральної компенсації. Отримав відмови.

Сергієм Разживіним не задоволені й батьки дітей. Пишуть скарги на сайті школи в інтернеті.

Школа №277 розташована на вул. Сабурова, 6. Тут поглиблено вивчають англійську мову. Директор пояснила, що Довгопол звільнений законно, а про бійку нічого не знає.

Зараз ви читаєте новину «Учителя фізики побив колега-географ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути