Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 06:00

"Учителька перекинула парту, скинула на підлогу всі зошити"

— У цьому році дочка перейшла в третій клас. Вчителька дозволяє собі кидати зошити учнів, змушує присідати по сто разів. Раніше про таке від дитини не чула, — 27-річна Катерина Клочанова з міста Конотоп Сумської області розповідає про вчительку молодших класів школи №2 Наталію ­Анкілову, 52 роки.

— Конфліктних ситуацій було кілька. Першого разу дочка перешіптувалася з однокласницею на уроці — де писати. Вчителька перекинула їхню парту, скинула на підлогу всі зошити і книжки. Наприкінці дня сказала: "Не дай Бог хтось удома розкаже про це батькам", — продовжує жінка. — Потім написала на папірці якийсь вірш про мою дитину. Про те, що вона двієчниця, кучерява і з безладом на голові. Ще й зверталася до учнів: "Правда, дітки? Смійтесь, чого ви не смієтесь?" Говорила, що викине мою дочку за ті кучері з вікна. Дівчинку, яка сиділа з нею, назвала тупою. Того ж вечора мені зателефонувала одна мама з класу. Розповіла, що дітей змушували просити вибачення.

Батьки учнів звернулись у міський відділ освіти. Наталії Анкіловій винесли догану.

— Пояснили, наших розповідей недостатньо для більшого покарання, — говорить Катерина Клочанова. — У мене дитина боїться ходити до школи. З чоловіком пішли до вчительки поговорити. Вона запропонувала ситуацію зам'яти. Мовляв, наша Настя проблемна, на всіх ображається. Наступного дня підізвала доньку. Сказала: "Дітки, кажемо, що парта в нас не падала, а Настя — брехуха. А ти, Настінька, прийди додому і скажи мамі, що нічого не було. Вона тебе просто посварить — і все".

Клочанови звернулися в прокуратуру.

— У мене все гаразд із дітьми й батьками. Можливо, була якась конфліктна ситуація, але вже все вирішено, — каже Наталія Анкілова.

Дирекція школи коментувати ситуацію відмовилася.

Зараз ви читаєте новину «"Учителька перекинула парту, скинула на підлогу всі зошити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути