пʼятниця, 29 вересня 2017 07:05

Убивства 17 інкасаторів пов'язані між собою

У Харкові за останні 11 років сім разів нападали на інкасаторів. Загинули 17 осіб. Ці злочини пов'язані між собою. Їх виконавець одна й та ж людина, вважають у поліції.

— Під час пограбувань злочинець заволодів чотирма автоматами Калашникова й чотирма пістолетами Макарова. Ця зброя й використовувалася в подальшому під час скоєння подібних злочинів. Ми маємо прикмети підозрюваного та його ДНК, яка співпала в кількох епізодах, — говорить керівник обласної поліції Олег Бех.

Сім збройних нападів на інкасаторів у Харкові:

Жовтень 2001 року. Двоє невідомих напали на інкасаторську машину Правексбанку. Вбили сержанта державної охорони, його напарника поранили. Вкрали 400 тис. грн, табельну зброю та два автомати Калашникова.

Жовтень 2004-го. Напад на інкасаторське авто Ощадбанку. Трьох інкасаторів та водія розстріляли в машині. Забрали мішки з 400 тис. грн.

Листопад 2005-го. Двоє чоловіків напали на машину інкасаторів банку "Аваль". Мали із собою пістолет і автомат. Убили двох працівників служби державної охорони й інкасатора. Поцупили майже 100 тис. грн, цінні папери, внутрішню бухгалтерську звітність фінустанови.

Квітень 2009 року. Напад на інкасаторське авто Ощадбанку. Загинули троє інкасаторів, поранення отримала жінка-перехожа. З машини зникли 300 тис. грн.

Листопад 2013-го. Невідомий з автоматом напав на інкасацію ломбарду. Застрелив водія, поранив інкасатора. Експедитор закладу втік. За кілька годин міліція знайшла автомобіль з простреленими колесами у лісосмузі. Інкасатор був мертвий. Поряд із ним — сумка зі 100 тис. грн. З машини поцупили 300 тис. грн та ювелірні вироби.

Липень 2014-го. Автомобіль Державної служби охорони обстріляв невідомий. Загинув касир одного з приватних підприємств, який збирав гроші у філіалах, двоє міліціонерів охорони і цивільний співробітник ДСО. Суму вкраденого не розголошують.

Липень 2015 року. Невідомий з автоматом напав на машину служби перевезень Харківської дирекції Укрпошти. Убив трьох людей, забрав 2,3 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Убивства 17 інкасаторів пов'язані між собою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути