Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2019 06:00

Убивцю Олександра Грушки звільнили з-під варти

Підозрюваного в розбійному нападі та вбивстві 24-річного Валентина Канівця звільнили з-під варти. Таке рішення винесла суддя Октябрського райсуду Полтави Алла Троцька 5 серпня. Канівця звинувачують у вбивстві 58-річного Олександра Грушки із села Саксаганське Криничанського району на Дніпропетровщині.

Депутата Криничанської районної ради вбили 21 грудня торік. Канівець із двома спільниками увірвався до його будинку. У домі були також дружина, дві доньки та онуки — 1,5 року і 6 місяців. Грабіжники забрали 50 тис. грн, $20 тис. — 506 тис. грн, золоті прикраси та мобільні телефони.

— Вони ввірвалися, коли ми вечеряли. Всіх пов'язали. Онуки кричали. Чоловік заступався — тоді його почали бити безжально. Катували, відстрелили палець на руці, — розповідає дружина Тетяна Олексіївна, 56 років. — А потім нападникам хтось по рації сказав: "Мочіть, забирайте тачку і валіть". І йому загнали під ребра 20-сантиметровий ніж.

Я — лікар. Розуміла, що він вмирає від крововтрати і все безнадійно, бо серце працює вхолосту. Доньці вдалося тоді звільнитися. Ми самі машиною повезли чоловіка в лікарню. Не виїхала "швидка". Реаніматологи намагалися запустити серце, але марно.

Слідство тривало сім місяців. Із підозрюваних за ґратами був лише Канівець. Його спільників потерпілі впізнали. Проте підозру їм так і не оголосили. Забрак­ло доказів, за словами прокуратури.

— Справу спускали на гальмах. А тепер взагалі розвалюють. Прокурор Ігор Королег, який виступав обвинувачем, досудове розслідування завершив, а справу в суд не передав. Підтягнув так, аби в обвинуваченого сплив термін тримання під вартою і тепер його не продовжили, — додає Тетяна Олексіївна. — Інші двоє нападників теж гуляють на волі.

Останні півтора місяця ми кілька разів зверталися до прокурора. Переконував, усе добре буде. У суді показав повне незнання законів. Суддя навіть слухати мене не стала. Просто звільнила вбивцю.

Валентин Канівець родом із села Приорільське Магдалинівського району. Служив у зоні АТО на Донбасі. Пізніше — працював інспектором у колонії. Одружений, має дитину, але з родиною не жив.

Прокуратура Дніпропетровської області готує скаргу на рішення суду.

Апеляція готується й буде подана найближчим часом, каже прес-секретар прокурора Дніпропетровської області Олександра Сараєва.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю Олександра Грушки звільнили з-під варти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути