пʼятниця, 12 січня 2018 07:50

Убивцю Ірини Ноздровської арештували на два місяці

Автор: уніан
  Під час судового засідання Юрій Россошанський із села Демидів Вишгородського району на Київщині визнав себе винним у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської. Її тіло знайшли 1 січня. Мала численні колото-різані рани на шиї
Під час судового засідання Юрій Россошанський із села Демидів Вишгородського району на Київщині визнав себе винним у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської. Її тіло знайшли 1 січня. Мала численні колото-різані рани на шиї

9 січня Вишгородський районний суд на Київщині обрав для 64-річного Юрія ­Россошанського запобіжний захід — два місяці під вартою без права на заставу. Його підозрюють у вбивстві правозахисниці 38-річної Ірини ­Ноздровської.

Її тіло знайшли 1 січня в річці Кізка поблизу села Демидів Вишгородського району. Там вона мешкала з родиною. Зникла 29 грудня торік. В Ірини Ноздровської перерізана сонна артерія й понад десяток колото-різаних ран на шиї. Була роздягнена, лише в бюстгальтері.

Останні два роки юристка займалася справою молодшої сестри 26-річної Світлани Сапатінської. Її 30 вересня 2015-го автомобілем "Деу Ланос" збив на смерть син Юрія Россошанського — 33-річний Дмитро. Ірина домоглася, щоб винуватця аварії засудили на сім років.

Юрій Россошанський народився у столиці. Працює водієм на підприємстві Київенерго. До села Демидів із сім'єю переїхав п'ять років тому. З дружиною Ольгою мають двох дітей — Дмитра та Юлію.

— Під час перших допитів Россошанські говорили, що в день зникнення Ірини вони були вдома. Рано лягли спати. Перевіривши їх телефони, з'ясували, що Юрій до глибокої ночі зідзвонювався з дружиною. Потім — зранку і до 13:00 наступного дня, — розповідає 44-річний В'ячеслав Аброськін, перший заступник голови Національної поліції. — Зібрали й інші докази, під тиском яких чоловік зізнався у скоєному й відтворив усі деталі вбивства. Вони відповідають висновкам трьох судмедекспертів, які проводили розтин тіла потерпілої. Також на ньому знайшли сліди ДНК підозрюваного. У скоєному він не розкаюється. Казав, що конфліктував з Іриною через аварію. Його син із місця ДТП не тікав. Потерпілим заплатив гроші. Розраховував, що не потрапить до в'язниці.

У суді Юрій Россошанський свою провину визнав. На час слідства просив відпустити його під домашній арешт чи особисте зобов'язання, оскільки побоюється за безпеку своєї сім'ї. Каже, його рідним надходять погрози.

— Перед смертю Ірочка нам подзвонила. Сказала: "Дуже втомилася. Сьогодні вже нічого не робитиму. Хочу відпочити". Метрів 200 додому не дійшла, — згадує батько загиблої Сергій Дуняк.

— Мав із Сергієм Савовичем іти в клуб на репетицію. Зайшов до нього, а він каже: "Не піду. Іра ще не повернулася. Буду чекати". Години за три вирушив на її пошуки. Дуже розтривожений був, — говорить 70-річний Петро Пишкін, товариш Сергія Дуняка.

Ірину Ноздровську поховали поряд із загиблою сестрою в Демидові 9 січня. У неї залишилися донька 18-річна Анастасія й батьки — 71-річний Сергій та 61-річна Катерина Дуняки.

Зараз ви читаєте новину «Убивцю Ірини Ноздровської арештували на два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути