Ексклюзиви
субота, 16 серпня 2008 07:11

У журналіста вимагають 12 із половиною тисяч гривень

Київський районний суд Донецька 18 серпня розглядатиме позов проти газети "Донбас" та її оглядача Тетяни Заровної, 39 років. Місцеві мешканці Андрій Ніфонтов, Володимир Шмідт та Олександр Ліляк хочуть спростувати інформацію. Від журналіста і редакції вимагають сплатити 25 тис. грн моральних збитків.

У лютому 2008 року газета "Донбас" надрукувала матеріал Тетяни Заровної "Пов"язали банду підселенців". Розповідала про 43-річного Андрія Ніфонтова, який разом із Володимиром Шмідтом, 28 років, та 25-річним Олександром Ліляком відбирали квартири у донеччан. Викупляли частину приватизованого житла, що належало кільком членам сім"ї, а решту вимагали віддати за символічні гроші.

— У кімнату свекрухи селили повій, алкашів, — згадує потерпіла донеччанка Любов Михайлова, 51 рік. — Бандити нас били, труїли газом, грабували. Міліція на виклики не приїжджала.

Шість років донеччани відбирали  квартири. Зрештою чоловіків викрили. Справу проти Ніфонтова та його компаньйонів 31 січня почав слухати Київський райсуд Донецька.

Тетяна Заровна написала репортаж із засідання. Однак підсудних обурила фраза "У Київському райсуді Донецька почали слухати справу проти здирників Андрія Ніфонтова, Володимира Шмідта і Олександра Ліляка". Вони запевняють, що їх рано ще називати здирниками — суд цього ще не визнав. Ображає їх і фраза про Ніфонтова — "Він її побив". Кажуть, саме через ці речення вони "морально переживають, погіршився стан здоров"я і почалися психічні розлади".

— Таким чином Ніфонтов хоче покарати мене за те, що фотографувала його і машину, — розповідає Тетяна Заровна. — Тоді він лаявся, махав руками. Ніфонтов — член злочинного угруповання, його справу досі розглядають, йому загрожує 12 років в"язниці. Але райсуд випустив його під заставу в 17 тисяч гривень, чого не мав права робити. Тепер демонструє свою безкарність.

Журналістка запевняє, що має право оголошувати прізвища.

— По-перше, я веду репортажі з відкритих засідань суду, — пояснює вона. — По-друге, ця справа має великий резонанс та суспільне значення. По-третє, прізвища називало керівництво донецького управління з боротьби з організованою злочинністю на брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «У журналіста вимагають 12 із половиною тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути