пʼятниця, 13 грудня 2019 00:50

Третьокласник помер від отруйної рослини

8 грудня в селі Стахорщина Новгород-Сіверського району Чернігівської області троє хлопців — 9, 12 і 14 років отруїлися коренем цикути. За кілька годин наймолодший з них — Михайло помер у реанімації районної лікарні. Інших перевели в обласний центр.

Цикута — отруйна рослина. Зовні подібна до борщівника. Має високе стебло й розсічене листя. Влітку цвіте дрібними білими квітками, зібраними в зонтик. Росте в болотистих місцях. Кореневище містить найбільше отрути. Вона діє на нервову систему, провокує параліч.

— У лікарню дітей привезли непритомними, їх судомило. Наймолодший був у стані клінічної смерті. Cтарших до нас перевели в стані середньої тяжкості, — говорить Олександр Ященко з Чернігівської обласної дитячої лікарні. — Зараз обидва одужують. Їх перевели в палату відділення неврології.

Діти знайшли отруйні корені, коли гралися в індіанців біля річки. Вирішили скуштувати. За півгодини всім стало зле. Нудило, паморочилося в голові. Михайло з'їв найбільше.

— Смерть хлопчика — трагедія для села. Він із хорошої сім'ї. Вчився в третьому класі. Мати одна виховує п'ятьох діток. Вони переселенці з Луганської області, — каже секретар Троїцької сільської ради 50-річна Марія Лось. — Старші хлопці, що отруїлися, — двоюрідні брати. Дружили, разом гралися. Кажуть, знайшли корінь, думали — морква, і гризнули. Хтось більше, хтось менше.

Зараз ви читаєте новину «Третьокласник помер від отруйної рослини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути