Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2010 03:45

Таксиста Володимира Борисенка скалічили через машину

Закривавленого чоловіка побачили уночі 18 листопада на дорозі між Черкасами і Смілою. 32-річний Володимир Борисенко намагався зупинити попутку. Із шиї текла кров.

— Ше минут 10 і я дав би коні, — згадує він. Лежить в Смілянській міській лікарні. — У мене був фонтан крові, агонія. Мене положили на землю, наложили рушників і тримали, щоб не схвачувався.

Борисенко — черкасець. З батьком по черзі таксують власним "фольксваґеном". Тієї ночі взяв двох пасажирів.

— Попросили відвезти у Смілу на вокзал. Домовилися за 100 гривень, — каже.

Перед поворотом на Смілу один пасажир п'ять разів ударив таксиста ножем. Борисенко вискочив на дорогу. Нападник побіг у ліс. Інший, який сидів ззаду, сів за кермо і поїхав. На пошуки злочинців виїхали міліціонери і даїшники тамтешніх відділків. Білого "фольксваґена" без номерів помітили у місті Шпола.

— На жест інспектора машина не зупинилася, тому її почали переслідувати, — каже Віктор Петров, начальник Шполянського райвідділу Державтоінспекції. — За містом стали стріляти. Коли пошкодили машину, вона стала.

Обох нападників затримали протягом доби.

— Їм по 31 рік, обоє зі Шполи, — розповідає Леонід Бойко, начальник кримінальної міліції Черкащини. — В одного судимість за крадіжки. Запланували вкрасти машину в Черкасах. Намітили одну. Коли побачили, що та під сигналізацією, вирішили забрати у таксиста, убивши його. Дорогою їхали мовчки, а біля кільця неподалік Сміли один крикнув "мочи його". Били в область нирок, грудей, пробили сонну артерію. Думали, що вбили. Хотіли поїздити на машині днів три, потім продати на "розборку", гроші поділити.

Зараз стан Володимира Борисенка лікарі називають задовільним. Затримані дають показання.

— Договорилися зробити це, бо мені срочно треба були гроші, — каже один із них. — Бив не я, а друг. Коли я лишився сам, перепригнув за руль і поїхав. Доїхав у село Лебедин Шполянського району, там познімав усі прибори таксі, документи заховав. Усвідомлюю, що ми нізащо забрали життя (затриманому не повідомили, що таксист вижив. — "ГПУ").

Зараз ви читаєте новину «Таксиста Володимира Борисенка скалічили через машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути