середа, 09 липня 2008 07:01

Священик розбещував доньку й пасинка

  На подвір’ї отця Сафронія з села Руднєве Путивльського району Сумської області сидять підлітки. Священик часто запрошував місцевих хлопчаків до себе гратися на комп’ютері
На подвір’ї отця Сафронія з села Руднєве Путивльського району Сумської області сидять підлітки. Священик часто запрошував місцевих хлопчаків до себе гратися на комп’ютері

18 місяців в"язниці отримав настоятель храму Семи Мучеників Маккавеїв отець Сафроній, в миру 42-річний Олександр Орлов. Чоловіка визнали винним у розбещуванні неповнолітніх доньки Наталії й пасинка Євгена.

До села Руднєве Путивльського району Сумщини отець Сафроній із родиною приїхав понад 10 років тому. До висвячення Орлов керував дитячим хором хлопчиків "Червона гвоздика" в місті Славутич Київської області. За розбещення неповнолітніх відсидів 1,5 року у в"язниці, однак судимість приховував.

Настоятелем храму православної церкви Московського патріархату отець Сафроній пропрацював понад 10 років. Часто запрошував додому місцевих хлопчаків. Діти охоче йшли до Орлова — він дозволяв грати в комп"ютерні ігри. Батьки не боялися за синів. Кажуть, їх ніхто не ображав, священика поважали.

— У селі комп"ютер був тільки в Орлова, — додають у райвідділі міліції.

Торік до Путивльського райвідділу міліції поскаржилася жінка з Руднєвого, мати десятьох дітей. Запевняла, що над її сином 10-річним Мухамедом познущалися старші хлопці. На подвір"ї отця Сафронія 15-річні підлітки дражнили Мухамеда за те, що він мусульманин. Змусили роздягтися, знімали на камери мобільних телефонів. Хлопчик утік додому і про все розповів матері.

— Ми порушили кримінальну справу за фактом наруги. Винних підлітків засуджено, — кажуть у міліції. — Однак того разу Орлову вдалося уникнути відповідальності. Він запевняв, що нічого не бачив і не чув.

Відтоді міліціонери стали стежити за будинком священика. Помітили, що до нього в гості ледь не щовечора приходило близько десятка місцевих хлопців. На той час Отець Сафроній жив сам — дружина залишила його, забрала дітей.

Отець Сафроній сидів на олтарі, а під рясою був підліток

Весною 2008 року на Орлова поскаржилася колишня дружина Олена. Жінка розповіла, що чоловік непристойно поводився з дітьми. Міліціонери опитали підлітків, які могли бути свідками. Однак сільські хлопчаки захищали отця Сафронія. Казали, що в будинку лише грали в комп"ютерні ігри.

Не побоялися свідчити проти Орлова ті хлопці, які виїхали із села.

— Одного вечора я прийшов до священика, — розповідав на суді 17-річний руднівець. — Розповів, що мама возила мене на операцію, підрізали головку статевого члена. А священик: "Покажи. Чого ти соромишся? Мужик ти чи ні?"

Орлов стягнув штани з підлітка. Почав мацати місце швів.

Якось діти застали священика, коли він сидів на олтарі, а під рясою був підліток. Виглядали лише його ноги.

16 травня Орлова арештували в залі суду. Слухання було закритим, односельці не змогли приїхати.

— Свою вину підсудний визнав, — каже суддя Путивльського райсуду Петро Гриценко. — Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі.

Олександр Орлов вироку не оскаржував.

Селяни не вірять, що отець Сафроній — розпусник. Люди приїжджали до міліції, просили відпустити його.

— Міліція забирає в нас другого отця підряд, — скаржилися. — А ми не можемо у храмі без батюшки.

Зараз ви читаєте новину «Священик розбещував доньку й пасинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути