Ексклюзиви
понеділок, 28 лютого 2011 10:52

Священик Дмитро Кулічковський звалив злодія

Автор: фото: Ігор Філоненко
  Священик Дмитро Кулічковський побачив, як даїшники б’ються з водієм. Зупинився і смикнув водія за ноги
Священик Дмитро Кулічковський побачив, як даїшники б’ються з водієм. Зупинився і смикнув водія за ноги

20 лютого працівники роти державно-патрульної служби з райцентру Кобеляки на Полтавщині затримали чотирьох чоловіків, які викрали в місті Кременчук іномарку "БМВ-730". Така коштує до $70 тис.

Автівку викрали вранці. Об 11.00 патрульні отримали про це повідомлення та орієнтири машини.

— Ми його побачили, — каже Анатолій Хацкевич із Кобеляцької роти ДПС. Він із напарником Станіславом Чєпурою, патрулював біля села Підгорівка. — Хотіли зупинити, та він мигнув фарами і попер далі. Ми розвернулися і погнали за ним. Та куда нашому "ланосу" до БМВ. Ми гнали 160, а він уходив, як від стоячих. Не менше 200 витискав.

На посту ДАІ в селі Бутенки авто теж не зупинилося. Тоді працівники міліції перекрили проїжджу частину на перехресті дороги Кременчук–Полтава і Білики–Козуби.

— Поставили на трасі кілька легкових машин на всю ширину дороги, — переказує старший лейтенант Юрій Крайник. — Та він до нас не доїхав, повернув у Дрижиній Греблі. Його попередили про перекриту дорогу — спереду нього їхала "Шевроле Епіка" і все передавала. Ми рвонули слідом, він гнав на Марківку.

— Ми перекрили дорогу на трасу Дніпропетровськ–Решетилівка, — каже Хацкевич. — Він на нас і вилетів. Звертати нікуди, скрізь кювети. А тут ще батюшка його ззаду підпер. Спасибі йому за допомогу.

Затримати водія допоміг священик Дмитро Кулічковський.

— Я повіз сина на пост ДАІ, щоб на попутку до Кременчука посадити, — згадує. — Ще попросив хлопців-даїшників помогти. А вони відмовили, сказали, що працюють над угоном. За годину їду в селі й бачу: стоять дві машини — міліцейська та іномарка. Міліціонери з якимось мужиком борються. Один каже: "Поможіть, батюшка". Я того мужика за ноги сіпнув, він упав і його скрутили.

"Шевроле Епіку" міліціонери також спіймали. Водія загнали в поле, звідки той не міг утекти. У багажнику автівки знайшли бейсбольні біти, форму співробітників охоронної служби і стос візитівок із прізвищами відомих в Україні людей.

— Такі фамілії, шо даже говорить вголос страшно, — каже Крайник. — Думаємо, ті візитки підроблені. Бо у водія не було ні прав, ні документів на машину.

Викрадачів було четверо. Двоє — на машинах, інші чекали в селі Марківка біля магазинів. Їх бачили місцеві.

— Я на тих хлопців зразу вніманіє обратила, — розповідає пенсіонерка Ганна Савельєва. — Молоді, у чорних шапочках, чорних курточках. Веселі, усе сміялися. А потім ми узнали, шо то бандіти.

Чотирьох затриманих відвезли до чергової частини Кобеляцької роти ДПС. Вони з Донецька і Донецької області. Мали також травматичні пістолети та стос підроблених купюр по $100. За хвилини затриманих забрали працівники карного розшуку із Кременчука.

Зараз ви читаєте новину «Священик Дмитро Кулічковський звалив злодія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути