Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2006 18:30

Світ скандалить

У січні онук британської королеви Єлизавети II принц Гаррі, 21 рік, з"явився на костюмованій вечірці у німецькому військовому мундирі з нацистською свастикою. Після того як його фото з"явилося на першій сторінці одного з видань, це викликало обурення у суспільстві. Витівка принца продемонструвала його неповагу до ветеранів війни, серед яких і члени його родини.

Кілька днів по тому королівська прес-служба надрукувала вибачення принца: "Я дуже вибачаюсь, якщо когось образив. Це був невдалий вибір костюма".




У понеділок зранку 21 березня 17-річний Джеф Вайс застрелив свого дідуся, офіцера поліції, взяв його напівавтомат і пістолет, сів у його поліцейську машину і поїхав до школи. Зайшовши у приміщення, він убив охоронця і попрямував до класу. Там хлопець дістав автомат і розстріляв присутніх учнів і вчителя. Після цього застрелив себе. П"ятеро хлопців і вчитель загинули. Ще 12 учнів були поранені.




У квітні розгорівся скандал між Китаєм і Японією. Все почалося після того, як уряд Японії затвердив новий підручник з історії. У ньому, на думку китайців, подавалася перекручена картина жорстокого ставлення японців до народу Китаю під час війни. Тисячі китайців виступали на демонстраціях із протестом, закидали камінням посольство Японії. Суперечка вщухла після вибачень японського прем"єр-міністра.




До восьми років ув"язнення засудив московський суд Михайла Ходорковського, 44 роки, і Платона Лебедєва, 46 років, керівників російської нафтової компанії ЮКОС. Їх визнано винними за шістьма статтями, серед яких шахрайство й ухиляння від сплати податків. Покарання засуджені відбувають у колонії загального режиму в Сибіру. Ходорковський — один із найпотужніших російських олігархів, який не погодився стати під контроль команди президента Росії. Сам колишній олігарх вважає, що Володимир Путін у такий спосіб зробив із нього політика.




"Короля" поп-музики Майкла Джексона, 47 років, у червні суд звільнив від звинувачень щодо сексуального домагання неповнолітніх. Для ухвалення рішення присяжним знадобилося 32 години. За майже два роки, впродовж яких розглядалася справа, Джексон кілька разів не з"являвся на засідання, а якось прийшов у піжамі.

Зараз ви читаєте новину «Світ скандалить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути