четвер, 06 травня 2021 06:46

"Света оказалась в безвыходном положении. Хотела маме помочь"

Про підозру в крадіжці понад 500 тис. грн повідомили начальниці каси поштового відділення в місті Лозова Харківської області 31‑річній Світлані. Зараз вона — під нічним домашнім арештом.

Пропажу помітив експедитор у селі Слобідське Лозівського району. У поштовому відділенні відвантажив листи й газети. А гроші зникли.

— Переляканий каже: "Девочки, вашего мешка нет", — розповідає поштарка зі Слобідського. — Ми почали обдзвонювати відділення, куди він заїжджав. Чи, часом, там не лишив. Може, замість одного мішка вигрузив два.

Працівники пошти в Слобідському викликали поліцію. Ті відслідкували, що мішки з грошима видавали вранці в центральній касі міста Лозова. Там зійшлося все до копійки. Правоохоронці почали переглядати камери відеоспостереження.

— На відео видно, як пакунок ділять двоє працівниць. 38‑річна заступниця начальника відділення в Лозовій і 31‑річна керівниця каси, — говорить 32‑річна Анастасія Василенко, старший інспектор Лозівського відділу поліції.

Слідчі з'ясували, вранці начальниця каси Світлана пакунки з пенсійними грошима роздавала листоношам, аби ті рознесли виплати людям.

У цей час спеціально відволікла експедитора. Коли він ви­йшов в інший кабінет, поцупила ще один мішок. Його передала заступниці начальника відділення 38‑річній Вікторії. Та віднесла гроші додому. Де їх згодом знайшли поліцейські.

Жінок відсторонили від роботи.

— Мою доньку підставили, — каже через двері квартири мати Вікторії. — Вона в той день вобщє була дома, гуляла з дитиною. Всі це бачили. То Світлана все зробила.

Світлана у скоєному зізна­ється.

— Я винна. Мені потрібні були гроші, щоб віддати борг. Брала в касі 90 тисяч гривень на лікування матері, — говорить Світлана. — З мішка відрахувала саме цю суму. Решту віддала заступниці директора. Борг ніяк не могла погасити із зар­плати. Я — рядовий працівник. Отримую 6 тисяч чистими. Жахливо вчинила. Та в мене хворіла мати, потрібні були кошти на операцію. Чоловік дізнався про це й пішов від мене. Брат теж не помагав. Не могла лишити матір помирати. Так, врятувати її не змогла. Але намагалася.

Знайомі відгукуються про Світлану позитивно.

— Света спокойная, хорошая девочка. У нее мама очень болела. Света оказалась в безвыходном положении. Хотела помочь, — розповідає Тетяна Гонтаренко, 64 роки, сусідка Світлани.

Причетність Вікторії до крадіжки перевіряють. Жінкам загрожує до восьми років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «"Света оказалась в безвыходном положении. Хотела маме помочь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути