Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2018 07:30

Сусіди забороняли параолімпійці встановити пандус

Автор: www.facebook.com/Анна Пашкова
  Харків’янка Анна Пашкова — член параолімпійської збірної України з фехтування. 2014-го в неї виявили пухлину в шийному хребці. Прооперували. Відтоді пересувається в інвалідному візку
Харків’янка Анна Пашкова — член параолімпійської збірної України з фехтування. 2014-го в неї виявили пухлину в шийному хребці. Прооперували. Відтоді пересувається в інвалідному візку

У Харкові 26-річній Анні Пашковій сусіди не дозволяли встановити пандус біля багатоквартирного будинку, де мешкає. Вона — член параолімпійської збірної України з фехтування, бронзова медалістка чемпіонату світу 2017-го.

У квартирі на восьмому поверсі Анна живе з матір'ю та двома доньками. Чотири роки тому в неї в шийному хребці виявили пухлину. Після видалення в жінки відмовили ноги. Ускладнення виникло після перших пологів, пояснили лікарі.

— С тех пор каждый выход на улицу стал для меня испытанием. Приходится съезжать лифтом на крыльцо и ждать мужчину, который бы помог спуститься по лестнице. Маме это делать не под силу. Иногда ожидание длится пару часов, — розповідає Анна. — Втомилась від цього. Вирішила звернутися за допомогою до міської ради. Відреагували швидко — прислали працівника громадської організації, яка займається будівниц­твом пандусів. Коли до під'їзду привезли металеві конструкції, сусіди влаштували скандал. Фізично не давали працювати підрядникам.

Сварку з сусідами Анна записала на відео та поширила у "Фейсбуку". Найбільше обурювалась Олена Заславська з першого поверху.

— Через то, что ты раз в день соизволишь выехать на прогулку, я не собираюсь ухудшать свои жилищные условия, понижать стоимость квартиры, провоцировать воровство, — говорить на відео Заславська.

У справу втрутилися працівники міської ради. 16-метровий пандус для Анни встановили. Тепер її сусіди позиваються до суду. Кажуть, Пашкова їм погрожувала. Вона звинувачення відкидає. Готує зустрічний позов про дискримінацію людей з інвалідністю.

Зараз ви читаєте новину «Сусіди забороняли параолімпійці встановити пандус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути