Ексклюзиви
вівторок, 10 жовтня 2006 15:54

"Султана"-Айдамірова передали Росії

45-річного кримінального авторитета із Чечні Султанбека Айдамірова — "Султана" — українські правоохоронці передали колегам із Росії. Нині, за твердженням адвокатів Айдамірова, він перебуває в московській в"язниці Бутирка.

Айдамірова затримали в Одесі першого серпня цього року. "Султан" мав при собі підробний паспорт на ім"я Василя Присяжнюка, жителя Одеси, таке ж саме посвідчення полковника української розвідки і дозвіл носити мисливський карабін.

Султанбек Айдаміров народився в Чечні, у селі Толстой-Юрт. Російські правоохоронці розшукували його зокрема за організацію викрадення в лютому минулого року Ігоря Ланцова, 42 роки, віце-президента російської Асоціації професійного гольфа.

Був активним прихильником Джохара Дудаєва

Султан був активним прихильником Джохара Дудаєва під час першої і другої чеченських військових кампаній. Він відповідав за розміщення чеченських біженців у країнах, сусідніх із Росією. На батьківщині йому загрожує не менш ніж 15 років тюрми.

У вересні Печерський суд Києва звільнив Султанбека Айдамірова з-під варти. Його адвокатам вдалося довести суддям, що Айдаміров є громадянином України. Але працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України знову його заарештували.

Зараз ви читаєте новину «"Султана"-Айдамірова передали Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути