вівторок, 16 квітня 2013 05:30

Суд виправдав тещу Колесніченка

Суд у місті Звенигородка Черкаської області виправдав Валентину Македон, тещу нардепа-"регіонала" Вадима Колесніченка. Потерпіла Галина Хрущ не отримає компенсації.

70-річну Валентину Македон, директора дитсадка "Золотий Ключик" у місті Жашків, звинувачували в завданні тілесних ушкоджень виховательці 45-річній Галині Хрущ. Восени 2007 року вони посварилися. Коли вихователька знепритомніла, Македон залила їй у горло нашатирний спирт. Галина потрапила в реанімацію. Отримала хімічні опіки горла другого ступеня. Довго лікувалася. Має хронічні хвороби горла, не може їсти кислого й гострого.

Спочатку суд у Жашкові визнав тещу Колесніченка винною. Її звільнили з роботи. Однак 2010-го Звенигородський суд виправдав Валентину Македон.

Вона повернулася на роботу й отримала 47 тис. грн компенсації — за вимушену трирічну перерву в роботі.

— Я молюся, щоб ця влада змінилася. Хочу, щоб судді нарешті не керувалися вказівками Колесніченка, а дотримувалися закону. Вже збилася з ліку, скільки було тих судів, — каже Галина Хрущ. — Апеляційний суд у Черкасах скасував ухвалу Звенигородського і направив матеріали для нового розгляду. Спочатку суддя Тетяна Гончаренко прискіпливо допитувала Македон, з'ясовувала всі обставини. Теща Колесніченка заявляла: вона думала, що у флаконі корвалол. Але на запитання, навіщо було зривати пробку й заливати рідину в горло, не змогла відповісти.

Прокурор вимагав для Македон рік позбавлення волі з виправними роботами. У якийсь момент мені здалося, що так і буде. Але, коли суддя зачитала ухвалу, я оніміла. Виявляється, ніяких доказів нема, місце злочину не встановлено. Тещу Колесніченка повністю виправдали. Речові докази — флакон із нашатирним спиртом — ухвалено знищити.

— Македон поїхала із суду автомобілем, а я ледве до вечора приїхала зі Звенигородки рейсовим автобусом, — продовжує Галина Хрущ. — Вона залила людині в горло нашатир, отримала компенсацію, а мене залишила без копійки.

Наступного ранку Галина Хрущ зустрілася на роботі з Валентиною Македон.

— Вона аж сяяла від щастя. Кажу: чого ви радієте? Хіба від того, що в зятя вже гівном кидають?

Галина Хрущ готує апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «Суд виправдав тещу Колесніченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути