Ексклюзиви
субота, 01 березня 2008 07:02

Студент вистрибнув із дев"ятого поверху

Удень 19 лютого з дев"ятого поверху гуртожитку N6 Вінницького медичного університету ім. Пирогова вистрибнув студент Тарас Барцеховський, 19 років.

— В это время заканчивалась первая пара. У нас следующую перенесли, мы с другом зашли в комнату чай пить. А тут слышим, подъехала "скорая", — розповідає 21-річний студент медуніверситету Мухамед Амушамала з Саудівської Аравії. Він живе у гуртожитку, де сталася трагедія. — Смотрим, а на земле лицом вниз лежит парень, кровь вокруг. Сначала я не думал, что он мертвый. Думал, раненый.

Тарас вистрибнув із вікна у коридорі. У гуртожитку він мешкав із батьком і 13-річною сестрою. Його мати раніше працювала на кафедрі історії медицини, 4 роки тому поїхала на заробітки до Італії. Батько викладає в університеті.

— На першому курсі Тарас був старостою нашої групи, — каже колишня одногрупниця Ірина Тапітун, 20 років. — У кінці року йому занизили по якомусь предмету оцінку. Він переживав, бо всі предмети знав досконало, знання йому легко давалися. Тоді він перестав ходити на пари, десь місяць його не було. Потім узяв академвідпустку. Працював вантажником у сусідній Хмельницькій області, де живуть його родичі.

Позаторік восени Тарас знову вступив на перший курс медуніверситету.

— Із усіма був привітний, але дуже замкнутий. Про себе нічого не розповідав, — продовжує Ірина. — Коли з ним віталися, усміхався, жартував. А коли розвертався, ставав похмурий, депресивний. Кудись постійно поспішав.

У дирекції студмістечка нічого не хочуть пояснювати. Кажуть лише, що родина Барцеховських порядна та інтелігентна.

Правоохоронці вважають, що смерть Тараса — це самогубство або випадковість. Прощального листа він не залишив.

Ховали Барцеховського у Хмельницькому. На похорон з"їхалися викладачі та працівники медуніверситету, одногрупники та однокласники Тараса. На місці, де знайшли його тіло, студенти поклали червоні гвоздики та жовті троянди.

Зараз ви читаєте новину «Студент вистрибнув із дев"ятого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути