вівторок, 14 травня 2013 07:30

Станіслав Цапенко повісився в гуртожитку

Автор: фото з сайта www.vk.com
  За два тижні до самогубства Станіслав Цапенко нібито посварився з матір’ю через куріння
За два тижні до самогубства Станіслав Цапенко нібито посварився з матір’ю через куріння

17-річний Станіслав Цапенко із села Кошманівка Машівського району Полтавщини повісився на шафі в кімнаті студентського гуртожитку в Харкові. Його поховали 24 квітня.

— Напередодні побачила Стаса в інтернеті, сидів в онлайні. Хотіла розпитати, як справи. Але заснула, — каже Віолетта Давиденко із райцентру Нові Санжари на Полтавщині. Вони зі Станіславом дружили. Його баба з дідом живуть у селі біля цього селища. Хлопець і дівчина бачилися рідко, але багато спілкувалися. — Останній раз говорили з ним по душах узимку, він приїжджав до мене в гості. Якийсь странний був, мовчазний. Буквально по слову з нього витаскувала. Повторював, що має якісь проблеми, але їх можна вирішити.

Станіслав навчався на першому курсі Харківського університету радіоелектроніки. Мешкав у гуртожитку. 22 квітня після обіду його знайшов сусід по кімнаті.

— Того ранку він пішов на навчання, Стас іще спав. Коли повернувся, той висів на шкафу. На столі лежали його вєщі — паспорт, читацький квиток у бібліотеку, золота цепочка, мобільний та цигарки. Мабуть, покурив — і... — затинається Віолетта.

Знайомі говорять, за два тижні до цього Станіслав посварився з матір'ю, вони перестали спілкуватися.

— Ніби через те, що Стас почав курити. Батьки його так воспитували, щоб усе було ідеально — і в одязі, й у навчанні. Він утратив стипендію, але батькам не міг зізнатися. Останню сесію здав нормально.

— На похорон прийшли чоловік 200. Дівчину з нашого класу на руках в автобус віднесли, нашатирем відкачували, — розповідає однокласник Станіслава, не називається. — Священика не було. Батько ледве йшов, родичі під руки тримали.

До університету Цапенко навчався в обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей із сільської місцевості в селі Ковалівка під Полтавою. Зустрічався з Ольгою. Після випуску розійшлися.

— Вони ще общалися по телефону, але часто ссорилися. Стас розказував, що інколи конфлікти доходили до істерики, — говорить Віолетта Давиденко. — У школі він добре вчився, розбирався у фізиці, математиці, хімії. Учителі могли йому доручити проводити уроки. Планував цього року перевестися на навчання в Київ.

Батьки Станіслава вчителюють у місцевій школі. Інших дітей не мають.

Зараз ви читаєте новину «Станіслав Цапенко повісився в гуртожитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути