середа, 11 лютого 2009 16:58

Солдат Юрій Індач згорів на електроопорі

1 лютого в селі Виблі Куликівського району Чернігівщини поховали солдата Юрія Індача, 19 років. За два дні до того тіло привезли із військової частини А-1479 "Т", що в райцентрі Ічня.

Військові показали родичам передсмертну записку солдата. "Извините меня все. Я не мог больше служить в армии. Мама, я буду плохим сыном, но я так больше не могу…", — писав Юрій.

— Юра був тихим, спокійним, — розповідає мати хлопця Людмила Анатоліївна. — Після школи вивчився в Чернігові на пекаря. На практику поїхав до Криму, працював в Алупці. Повернувся 2 жовтня торік, а через місяць його забрали в армію. Сказали, що відправлять до Харкова, у війська Міністерства внутрішніх справ. А послали в Ічню охраняти склади. 29 листопада ми їздили до нього на присягу. Юра казав: "Важко. Та всі служать, і я відслужу".

Удруге жінка відвідала сина 10 січня.

— 25 січня він телефонував моїй сестрі, — продовжує Людмила Індач. — Повторював: "За рік нікого не вбивали, і мене не вб"ють. Через півроку сам дідом стану". А 29 січня мені подзвонили з військової частини. Син зник, кажуть. Попросився покурити, переліз через огорожу і пішов. Як це так? Переліз непомічений?! Це ж склади боєприпасів державного значення. Виходить, диверсант може залізти, підірвати все і втекти непоміченим.

Обгоріле тіло Юрія знайшли біля електроопори між Ічнею і селом Гмирянка. Солдатський ремінь висів на стовпі. Кажуть, поряд лежала передсмертна записка. Матір у це не вірить.

— По-перше, почерк не синовий, — пояснює жінка. — По-друге, як вона могла вціліти? По-третє, Юра був чесний, написав би справжню причину. Я впевнена, що над моїм сином знущалися, і він не витримав. Хоча це вже навряд чи доведу, бо на обгорілому тілі не знайти слідів побоїв.

Офіційна версія смерті Індача — самогубство.

— Мені так роз"їдає серце те, що неможливо дізнатися правду, — зітхає Людмила Індач. — Якби не донька, то вже наклала б на себе руки.

Зараз ви читаєте новину «Солдат Юрій Індач згорів на електроопорі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути