Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 06:11

Школярки втопилися через тарзанку

Автор: www.tsn.ua
  Лілія Гаврищук (ліворуч) та Єлизавета Радчук із села Глушки Білоцерківського району на Київщині після репетиції шкільного концерту пішли на річку. Потонули на очах у подруги
Лілія Гаврищук (ліворуч) та Єлизавета Радчук із села Глушки Білоцерківського району на Київщині після репетиції шкільного концерту пішли на річку. Потонули на очах у подруги

— Мар'янка бігла городами і кричала. Нічого не могла толком об'яснить. Тільки чув, що її подружки потопилися. Ми кинулися до річки. Дівчат знайшли, але помогти не змогли, — каже Микола із села Глушки Білоцерківського району на Київщині.

13 червня у селі на річці Протока втопилися 11-річна Лілія Гаврищук і 9-річна Єлизавета Радчук. Обоє — учениці місцевої дев'ятирічної школи. Закінчили п'ятий і третій класи. Уранці ходили на репетицію концерту для випускників.

— Потім пішли на річку. З ними була ще подруга Мар'яна з сусіднього села Лосятин Васильківського району, — розповідає сільський голова Глушок 60-річний Валерій Дубовий. — За селом є ставки, річка відгороджена від них дамбами. Старші хлопці почепили там тарзанку. Дівчата вирішили покататися. Першою спробувала Ліза. Пролетіла над рікою, а назад — нема. Плавати дитина не вміла. Глибина в тому місці десь півтора метри, але є триметрові ями. Ліля кинулася її рятувати. З переляку Ліза вчепилася за неї. Так обоє і пішли на дно.

Тіло Лілії знайшли одразу, Єлизавети — за 20 хв.

— Прибігли Ліліні родичі. Витягли її, робили штучне дихання. Пройшло 20 хвилин, як кинулися за Лізою. Її прибило до берега. Витягли вже мертву. Мар'янка досі в шоці. Все сталося на її очах, — продовжує Валерій Петрович.

Лілія Гаврищук — наймолодша з чотирьох дітей у родині. Залишився брат 15-річний Артем і сестра Наталія, 30 років. 27-річна Надія померла від туберкульозу в січні цьогоріч. Усіх ­виховувала мати Тамара Іванівна, 49 років.

Єлизавета Радчук жила з матір'ю 36-річною Людмилою Іванівною. Три роки тому переїхали з села Рафалівка Володимирського району на Рівненщині. Жінка в декретній відпустці, виховує 1,5-річну доньку. Хату в Глушках орендують.

— Це бідні родини, але не випивають. Дівчата були охайні, гарно вчилися в школі. Але особо за ними ніхто не дивився, — продовжує Валерій Дубовий. — Весь час без присмотру — де хотіли, там і гуляли. Того дня чоловік Ліліної сестри сапав город. Бачив, як діти йшли до річки, але не зупинив їх.

15 червня дівчат поховали. Напередодні прощалися на території школи.

— Коли для дівчат лунав останній шкільний дзвоник, — плакали всі. Не могли стриматися, пили карвалол, — додає Дубовий. — На матерів страшно було дивитися. Стояли чорні.

Лілію поховали у Глушках, Єлизавету — на Рівненщині, поряд із батьком.

Зараз ви читаєте новину «Школярки втопилися через тарзанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути