понеділок, 30 жовтня 2006 17:43

Школярки роздягли та побили молодшу подругу

Автор: фото: Роман ЗАПОРОЖЧЕНКО
  Дев’ятикласниця Сніжана Случаєва показує скверик за школою у Кременчуці  Полтавської області, де вона побила знайому восьмикласницю Вікторію Загребельну
Дев’ятикласниця Сніжана Случаєва показує скверик за школою у Кременчуці Полтавської області, де вона побила знайому восьмикласницю Вікторію Загребельну

"Та вона сама напросилася. Така модна вся із себе, казала, що як захоче, нам усім по мордах надають. То ми й показали, хто чого вартий. Тепер знатиме, — розповідає 15-річна Сніжана Случаєва із Кременчука Полтавської області. І трохи згодом додає:

— Я ще "малолєтка". Мене не посадять".

Дівчині загрожує п"ять років в"язниці за знущання над 13-річною Вікою Загребельною.

Увечері 10 жовтня у Кременчуці Сніжана із дівчатами побили восьмикласницю Віку Загребельну. Та раніше товаришувала зі Случаєвою. Вони вчились у школі N18 і мали спільних подруг — 15-річних Настю Білик, Вероніку Киреєву та Марію Тарасенко. Часто разом гуляли. Нерідко й лаялися. За словами Сніжани, якось не поділили гроші і мало не побилися.

— У понеділок (10 жовтня. — "ГПУ") увечері ми гуляли з Настею, Вєркою і Машкою, — розповідає Сніжана. — Тут Віка зателефонувала й почала нам погрожувати з лайкою. Ми викликали її розібратися. Провчити хотіли, щоб не задавалася.

Вікторію затягнули до темного двору неподалік її будинку по вулиці Льва Толстого. Марія залишилась дивитися, чи ніхто не йде. Бити Вікторію відмовилася. Тим часом дівчата розірвали на Віці одяг і розкидали у провулку по кутках. Взяли палицю і з насмішками погрожували зґвалтувати.

— Я затискала їй рота, щоб не репетувала, — зізнається Сніжана.

Наступного дня запис показали у школі

Колишні подруги лупцювали дівчинку кулаками і все це знімали на камеру мобільного телефону "Самсунґ". Віка виривалася і кликала на допомогу. Потім дівчата забрали з її кишень 7 гривень і пішли, залишивши Віку лежати на землі. Маша допомогла їй дістатися додому, відвела напівголу Вікторію додому. Наступного дня в школі дівчата показали запис на телефоні.

Віка Загребельна живе з дідусем Валерієм. Його донька, мати Віки,  розлучилася із її батьком і зійшлася, подейкують, із любителем хильнути горілки.

Колишній депутат міської ради Кременчука Валерій Загребельний взявся виховувати внучку. Вчителі кажуть, що він виконує всі її забаганки. Заснував художню школу і на честь онуки назвав її "Вікою".

За чутками, мати Вікторії погодилася взяти 250 доларів від батьків дівчат, які познущалися над її донькою, і зам"яти справу. Але Валерій Загребельний хоче, щоб їх обов"язково покарали.

Зараз Віка не ходить до школи. Після лікарні дідусь відправив її до санаторію. Інші дівчата продовжують навчатися, час від часу відлучаючись на міліцейські допити. Начальник служби у справах неповнолітніх Автозаводського району Кременчука Олег Головаш каже, що них чекає серйозне покарання.

— Батьки не врятують своїх дочок. Занадто тяжкі статті, — хитає головою Олег Головаш.

Але родичі Вероніки, Анастасії і Марії зібрали гроші й найняли найкращого в Кременчуці адвоката. Найсерйозніше відповідати за скоєне, очевидно, доведеться Сніжані Случаєвій.

— Сніжана — сирота. Не така вже вона й погана, тільки з дисципліною не склалося, — розповідає директор школи N18 Ольга Медвідь. — За неї нікому заступитися. Тим більше, що раніше Сніжану звинувачували у крадіжці мобільного телефону. Одне на одне наклалося — ось вам злочинниця. Якщо зараз засудять, скотиться вона зовсім.

Сніжана до 11 років жила в Туркменістані. Батька не знає. Мати загинула в автокатастрофі, коли дівчинці було 5 років. Виховувати її взяла до себе в Кременчук бабуся Раїса. Сніжана, як і Вікторія, звикла бути лідером. Часто перемагає у шкільних змаганнях та в усіляких конкурсах краси.

Спочатку дівчина відмовляється розповідати "ГПУ" про себе. А потім зізнається, що зустрічається з 21-річним хлопцем, військовим, і що понад усе боїться суворого режиму, як у інтернаті чи колонії.

— Мобільник я не крала, а сама на нього заробила. Працювала в кафе — розпалювала кальян, — каже.

У загальноосвітній школі N18 учнів близько тисячі. Раніше тут було спокійно, бідкається директор. А тепер міліціонери, журналісти й активісти із батьківських комітетів проходу не дають.

— Я добра, взяла Віку та Сніжану навчатися. А тепер маю через них клопіт, — каже Ольга Медвідь. — Віка хоче бути найкращою. Сердиться, коли комусь поставлять оцінку вищу, ніж їй. Тут обидві винні. Жодна не поступиться, от і зіткнулися лобами.

Зараз ви читаєте новину «Школярки роздягли та побили молодшу подругу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути