Ексклюзиви
четвер, 28 травня 2020 07:05

"Сидів перед дзеркалом. Поряд лежав пістолет"

У Носівці на Чернігівщині поховали народного депутата з групи "Довіра" 47-річного Валерія Давиденка. Його знайшли з простреленою головою в туалеті власного офісу на вул. Великій Васильківській у центрі Києва ввечері 23 травня. Сидів перед дзеркалом в офісному кріслі. Поряд лежав нагородний пістолет "Глок".

Правоохоронці розслідують смерть народного обранця як умисне вбивство. Розглядають усі версії, зокрема самогубство й доведення до самогубства. Однак рідні й колеги не вірять, що Валерій Миколайович укоротив собі віку. Кажуть, був життєлюбом. Проблем, через які зробив би це, не мав. У середу був на засіданні парламенту. Поводився, як зазвичай.

— Він не міг із собою такого скоїти з будь-яких причин. Знав, що в нього є друзі, які допомогли б вирішити будь-яку проблему, — каже колега з групи "Довіра" Сергій Шахов, 45 років.

Валерій Давиденко був депутатом Верховної Ради восьмого та дев'ятого скликань. Балотувався на рідній Чернігівщині. До групи "Довіра" приєднався 6 грудня торік. Працював заступником міністра аграрної політики й продовольства в уряді Азарова. Його ім'я було пов'язане з кількома скандалами. Зокрема, про виведення в офшори наприкінці 2013 року $132 млн з аграрного фонду. Фігурував у кількох кримінальних провадженнях. Тому його смерть може бути невипадкова, припускає колишній нардеп 49-річний Ігор Мосійчук:

— Справа з розкраданням коштів аграрного фонду тягнеться давно, але не забута. Давиденко підозрюваним не був, але фігурував у ній. Тож хтось може таким чином замітати сліди.

У Валерія Давиденка залишилася дружина й двоє доньок.

Зараз ви читаєте новину «"Сидів перед дзеркалом. Поряд лежав пістолет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути