вівторок, 18 червня 2013 00:00

Шестеро людей отруїлися куркою-гриль

Троє дорослих і троє дітей із міста Кам'янець-Подільський Хмельниччини отруїлися куркою-гриль, що 13 червня придбали в магазині "Фор-маркет".

— Як верталася з роботи, купила півкурочки, — згадує 30-річна Катерина Адріанова. — Удома з доньками повечеряли. Перша злягла старша, їй 7 років. За нею  молодша, 2 роки. Третьою впала я. Попадали на підлогу й не могли поворушитися. Добре, що вдома мама була, вона викликала "скору".

Жінку з доньками поклали до інфекційного відділення міської лікарні. За годину туди привезли 33-річного Дмитра Діброва із 7-річною донькою, ще за півгодини — чоловіка з отруєнням. Вони їли курку-гриль із "Фор-маркету".

— У всіх підозрюємо сальмонельоз, але остаточні результати досліджень поки що не надійшли, — каже заступник головного лікаря Ігор Войтенко, 56 років. — Стан був середньої тяжкості, зараз покращився.

"Фор-маркет" належить підприємцю 59-річному Віталієві Ганушкевичу.

— Беру курей у "Сільпо". Може, це вина виробника, — говорить він. — Того дня продав 30 курок, а отруїлися тільки шестеро.

Після випадку магазин перевірили спеціалісти із санепідемстанції.

— Виїжджали бригадою, — розповідає 48-річний Олег Криничний, начальник Кам'янець-Подільського міськрайонного управління держсанепідемстанції. — Узяли проби сирої й готової продукції, змиви, зробили посіви даного матеріалу. У магазині немає рукомийника, недостатньо дезінфікуючих засобів, спецодягу, власник не надав жодних документів на підтвердження якості продукції. Такі заклади практично безконтрольні. Маємо право перевіряти їх не частіше одного разу на п'ять років.

Підприємця оштрафували на 300 грн. Щодо нього міліція відкрила кримінальне провадження за порушення правил боротьби з епідеміями. Ганушкевичу загрожує до трьох років умовного покарання.

Зараз ви читаєте новину «Шестеро людей отруїлися куркою-гриль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути