вівторок, 03 червня 2008 07:04

Сестер-близнючок забили дощечкою від шухляди

Автор: фото: Ігор КОНОВЧЕНКО
  Тамара Кириленко із Прилук на Чернігівщині першою побачила тіла близнючок Зої Яркової та Ольги Торбенко. Каже, сусідки були мирними жінками
Тамара Кириленко із Прилук на Чернігівщині першою побачила тіла близнючок Зої Яркової та Ольги Торбенко. Каже, сусідки були мирними жінками

Тіла 52-річних близнючок Зої Яркової та Ольги Торбенко знайшли 8 травня у місті Прилуки на Чернігівщині. Жінки лежали у власній хаті. За тиждень заарештували сусіда Володимира Мостового, 30 років. У чоловіка знайшли дерев"яну дошку від шухляди, якою нібито забили сестер.

Хата близнючок стоїть на давній греблі. Її насипали на початку XVII ст. за наказом князя Михайла Вишневецького. Цю територію місцеві називають болотом. По греблі на протилежний бік річки Удай проходить вул. Незалежності, одна з центральних у місті. Будинок N60 — одноповерховий, на три родини.

— Було це утром, — згадує сусідка Тамара Кириленко, 79 років. — Часов у сім чи вісім кажуть мені Мостові: щось давно сусідок не чуть, чи не сталося чого. Вирішили з Вовкою піти глянути. Їх двері були прохилені. Я зайшла перша. Бачу: Зоя на полу лежить, а Оля — на дивані. Потрогала палкою. А, кажу, нема діла.

На близнючок напали 6 травня. За висновком судмедекспертів, вони померли через  переломи черепа і ребер, набряк головного мозку, розрив селезінки.

— Безвредні були дівчата, — хитає головою сусідка. — Ніколи нікому зла не робили, хоч між собою, бувало, скандалили. Останнє время Зоя ходила з розбитим носом. Оля часто заходила — то грошей, то води дайте. Я їх жаліла. Вони жили в нетопленій хаті, газ їм одрізали, взимку в мене готували.

Мостових застати не вдається. Заходжу у треті двері — до інших сусідів. У веранді мотлох, у хаті напівтемрява. Виходить господиня в нічній сорочці.

— У день убивства Володя прийшов десь у чотири дня, — каже жінка, яка представляється Тамарою Олексіївною, 74 роки. — Трохи випивши. Включив музику на повну громкость. Я ж за стінкою живу, все чутно. А самі на близнючок скаржилися, що шумлять. Молода хазяйка не раз забігала, віником їх лупила, щоб не галасували.

До жінок часто навідувалися вчителі, приносили продукти. Раніше Ольга Торбенко викладала у Прилуках фізкультуру, Зоя Яркова — математику в сусідньому місті Славутич.

На їхню родину хтось прокляття наклав

— Ольга спортсменка була, організовувала всілякі змагання, — згадує директор школи N6 Людмила Гриценко, 41 рік. — Така дуже приваблива довгокоса білявка. Не пила, поки не вийшла на пенсію. Пішла за  власним бажанням, а далі доля крутонула. Її чоловік п"яницею був, то й вона стала заглядати в чарку. Пили з сестрою.

Батько близнючок був головою райвиконкому у Прилуках, сусідніх райцентрах  Варва, Срібне. По тамтешніх мірках родина жила заможно. Мати сестер потрапила під потяг.

Зоя заміжньою не була. Чоловік Ольги помер, коли його хтось побив на вулиці. Син півтора року тому помер від наркотиків.

— На їхню родину хтось прокляття наклав, — кажуть прилучани.

Володимир Мостовий чекає на вирок суду у слідчому ізоляторі. У вбивстві не зізнається. Він мав повертатися на заробітки до Росії, де працює електрозварником. Додому приїздив на вихідні. Родина виховує 8-річного сина.

— Я на 100 процентів увєрєна, що Вовка не убивав, — каже про чоловіка Інна Мостова, 23 роки. Жінка працює продавцем у магазині "Престиж". — Я знаю його дев"ять років. Не міг він цього зробить!

Сусіди припускають, що вбити сестер могли через квартиру. Будинок стоїть майже в центрі міста. Зручний для облаштування магазину чи офісу. Ріелтори оцінюють його у $40 тис.

— До них хтось приходив. Під магазин хотіли викупити їхню квартиру, взамін хату на Замості  предлагали (передмістя Прилук. — "ГПУ"), — говорить Тамара Кириленко. — Вони не хтіли.

Зараз ви читаєте новину «Сестер-близнючок забили дощечкою від шухляди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути