Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2011 07:23

Сергій Басараб зарізав вітчима свого сина

Автор: фото: з архіву Любові Баталіної
  Черкасець Олег Остриченко
Черкасець Олег Остриченко

Увечері 29 грудня черкасець 31-річний Сергій Басараб зарізав Олега Остриченка, 26 років. Той не дозволяв йому забрати рідного сина.

— Десь о п'ятій вечора прийшов до нас якийсь чоловік, — пригадує вихователька дитсадка №77. — Каже: я батько Артема, заберу його додому. Але був якийсь неадекватний, наче наколотий. Подзвонила бабі Артемчика, розповіла все. Вона сказала не віддавати. Сказала, сама прийде.

— Ми з Олєгом саме ішли по малого, — говорить мати хлопчика 27-річна Любов Баталіна. — Тут біжить моя мама. Каже, в садіку Сергій скандалить, кричить на виховательок. Олєг почув і побіг. Він до малого ставився як до рідного.

У яслях Любов з Олегом побачили Сергія. Олег запропонував йому вийти надвір поговорити, жінка почала одягати малого.

— Десь за минуту Олєг заходить, — продовжує Любов. — Каже: "Сергій там не один, а ціла шайка. Я з ними не впораюся". Тут двері відчиняються, заходить Сергій. А Олег: я говоритиму, тіки викинь ножа. А той зразу пирнув у лівий бік. Коли другий раз махнув, Олєг відскочив. Сергій витер ножа об штани і вибіг у двір.

Остриченко схопився за серце, попросив викликати "швидку". Пішли у кабінет медсестри у дитсадку. Він упав, не дійшовши до кушетки.

— Лежав з откритими очима, харчав, хотів щось казать. Все трапилося буквально за 5 хвилин. Помер, — каже Любов.

Сергій Басараб чотири рази був засуджений за крадіжки й розповсюдження наркотиків. Останнім часом працював будівельником у Москві. У Черкаси приїздив двічі на рік.

— Я із Сергієм зустрічалася кілька місяців до народження дитини і все, — каже Любов Баталіна. — Потім наші долі розійшлися. Він навіть у роддом не приїхав. Після родів щось пару раз приїжджав, якихось канфєт малому давав. Жодного дня з нами не жив.

З Остриченком жінка познайомилася півроку тому біля будинку. Він був із сусіднього. З осені жили разом у квартирі Любові. До декрету вона працювала оператором сиркової лінії на молокозаводі "Юрія", Олег після свят мав виходити на роботу на місцевий деревообробний комбінат.

— За півроку так до нього привикла, — розповідає Любов. — Він був добрим до мене і дитини. Купу іграшок малому подарив. Поки шукав роботу, зі мною скрізь ходив.

Убивцю міліціонери затримали за півгодини. Після нападу він пішов додому.

— Коли зайшли у під'їзд, один з колег піднявся ліфтом до дев'ятого поверху і спускався донизу. А ми з хлопцями піднімалися сходами, — каже Павло Ільченко із міськвідділу міліції. —  На п'ятому поверсі помітили  чоловіка. Він почав тікати вгору, але його наздогнали. Він був уже в чистому одязі і без ножа.

Басараб зізнався у вбивстві.

— Ну, пришел ее мужчина, начал бить меня по лицу. Запретил мне видеться с моим ребенком. Вот и получилась драка, — пояснив.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Басараб зарізав вітчима свого сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути