вівторок, 04 березня 2008 07:07

Сергій Стоянов убив роботодавця-садиста

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Сергій Стоянов у слідчому ізоляторі Тиврівського райвідділу міліції Вінницької області. Хлопець не хоче фотографуватись, коли згадує про убивство
Сергій Стоянов у слідчому ізоляторі Тиврівського райвідділу міліції Вінницької області. Хлопець не хоче фотографуватись, коли згадує про убивство

На полі між селами Рижавка та Потоки Жмеринського району Вінниччини 13 лютого міліціонери знайшли обгорілий автомобіль "Опель Омега". Він належав підприємцеві 38-річному Олександрові Ковальському з містечка Гнівань Тиврівського району.

Наступного дня про зникнення чоловіка заявила дружина. У вбивстві запідозрили 19-річного Сергія Стоянова та Івана Гула, 42 роки. Молодший зізнався.

Зі Стояновим зустрічаємось у слідчому ізоляторі Тиврівського райвідділу міліції.

— Я народився у Малій Жмеринці, — каже хлопець у темно-синій байці та джинсах. Часто матюкається. — Батьки розлучилися. З мамою жили у селі Станіславчик. Закінчив Гніванський ліцей, вивчився на газоелектрозварювальника.

Залишився жити у Гнівані. Заробляв щодня по 15 грн в інтернет-салоні.

— Влітку 2005-го до мене підійшов один дядько, — згадує Сергій. — Запропонував роботу сторожем у Ковальського. Я погодився. Тільки приїхав на ферму у село Жахнівка, як тамтешній охоронець випалив: "Тікай швидше звідси. Сам намагався, але господар мене виловлював і бив".

Іван Гула родом із Гнівані. Після розлучення пиячив. Ковальський забрав його 2001-го. Найманці жили у металевому вагончику, оббитому очеретом. На двох мали ліжко, піч та маленький телевізор.

Кидав нас у карцер — 200-літрову бочку з-під аміаку

— Вперше Ковальський побив через кілька днів. У мене був день народження, я хотів поїхати додому, — розповідає Стоянов. — А він збісився, закрив мене у багажнику "запорожця", яким об"їжджав ставок. Випустив вранці. Я спробував утекти, так він догнав мене і побив битою.

Сергій намагався втекти ще кілька разів. Але друзі Ковальського перехоплювали його і приводили назад.

— Ми практично безплатно дивилися за чотирма коровами, п"ятьма свинями, курми, гусьми, сторожили ставок, — продовжує Стоянов. — Якщо Ковальський був злий, кидав нас у карцер — 200-літрову бочку з-під аміаку. Закриє на сутки, їсти не дасть, а сам кудись пропаде. Раз Гула спробував вирватися, так Ковальський йому щоку палкою пробив. А мені порізав руку, бо показав середній палець.

Ковальський переїхав у Жахнівку чотири роки тому. У Гнівані залишив дружину Людмилу, доньок Ілліну та Яну. Часто пив. Жив на території ферми у хаті зі співмешканкою 23-річною Ольгою.

— Ольку тоже бив. Заставляв їздити в Москву працювати домохазяйкою, — каже Стоянов.

9 лютого Ковальський знову побив його. Тоді хлопець заліз в "опель", із бардачка взяв пістолет "Форт-12".

— Ввечері зайшов до нього в хату топити піч, а садюга лежав на кроваті, — говорить Стоянов. — Знову зірвався на мене. Я вихопив пістолет і давай палити. Випустив усе, що було. Дивлюся: шевелиться. Як виживе, думаю, смерть мені. Дорізав ножем.

Сергій розповів про все напарникові. Тіло Ковальського вони замотали у целофан і простирадло. "Опелем" завезли за 40 км і  закопали в лісі Шаргородського району. Машину хотіли продати на запчастини у Станіславчику, однак їм відмовили. Тоді підпалили її у полі й повернулися у Жахнівку.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Стоянов убив роботодавця-садиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути