Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 07:40

Семикласник повісився на ручці дверей

Автор: ФОТО з сайта www.GX.NET.UA
  Василь Шептуха з Харкова був капітаном футбольної команди в спортивній школі №72. На столі залишив передсмертну ­записку
Василь Шептуха з Харкова був капітаном футбольної команди в спортивній школі №72. На столі залишив передсмертну ­записку

— Для всех это большая трагедия. Вася был общительным и веселым мальчиком. Весь день провел в школе, вел себя нормально. А вечером отец нашел его повешенным, — директор харківської школи №72 Галина Богач каже про учня 7-А класу 12-річного Василя ­Шептуху. 20 березня хлопець повісився.

Василь жив із батьком 40-річним Дмитром Васильовичем. Того вечора чоловік затримався в школі на батьківських зборах. Повернувся близько 19:30, сина знайшов повішеним на дверній ручці в кімнаті.

Школяр зробив петлю з паска. На столі лишив записку. Написав, що більше не хоче почуватися неповноцінним через відсутність кишенькових грошей, кажуть у поліції.

Василь перейшов у школу №72 торік.

— Тямуща дитина. Відразу влився в колектив, здружився із дітьми. Мав багато товаришів серед старшокласників. Навчався середньо. Найкраще йому давалися гуманітарні предмети, — додає директор. — Вася мав усе, що хотів. Завжди гарно одягнутий, доглянутий, нагодований. Ходив у спортивну школу, був капітаном футбольної команди. Відвідував всі заходи та екскурсії.

Батько Василя працює різноробом. Матір 2014‑го ув'язнили на три роки за посадовий злочин, позбавили батьківських прав. Після звільнення мешкає окремо.

— Дима жил ради сына. Бывал на всех соревнованиях Васьки, болел за него и гордился. Мама, еще когда с ними жила, злоупотреб­ляла. Возможно, мальчику не хватало элементарного внимания, — говорить знайомий Шептухів, імені просить не вказувати. — Діма мав дві квартири в Харкові. Одну продав. Гроші тринькав направо й наліво. Міг залишити сто доларів у кафе. Мама Васі має кількох дітей від різних чоловіків. Її старший син Вова живе в селі з батьком, закінчив військову гімназію.

Марина Пустовіт стрибнула з 23-го поверху

16 березня з 23-го поверху недобудови на просп. Перемоги в Києві стрибнула 13-річна Марина Пустовіт. У кишені мала передсмертну записку.

— Просила вибачення в батьків. Писала, що любить їх, але так їй буде краще. Причини самогубства не вказала, — говорить Оксана Поплавська з поліції у справах дітей столиці. — Дитина з благополучної родини. У "групах смерті" в соцмережах зареєстрована не була, із дому не тікала. Певний час зустрічалась із хлопцем з іншої школи. Потім розійшлись.

Поліцейські припускають, що дівчина скоїла самогубство через нерозділене кохання.

— Про зникнення доньки батьки заявили через добу. Якби повідомили раніше, шансів знайти дівчину живою було б більше, — додає Оксана Поплавська.

Марина Пустовіт — єдина дитина в сім'ї. Навчалася в сьомому класі школи №287, була відмінницею. Останнім часом прогулювала уроки. Часто бувала на будмайданчику, де її знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Семикласник повісився на ручці дверей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути