середа, 20 липня 2011 05:45

Саморобний дельтаплан упав на дуба

Зранку 13 липня за селом Топольське Ізюмського району Харківщини розбився саморобний дельтаплан. Пілот 26-річний Геннадій Сидоренко і пасажирка 25-річна Олександра Третьякова загинули.

— Гєна — дуже досвідчений, син чемпіона України з дельтапланерного спорту. Має 300 годин нальоту. Катав усе село. Того ранку наш сільський голова Юрій Третьяков попросив покатати його дружину і доньку. Першою сіла жінка. Злетіли, зробили декілька кругів і сіли. Тетяна Василівна була довольна. Потім полізла Сашка. Хвилин 15 літали. Батько, мати, Сашин хлопець Андрій і Гєнин батько дивилися. Гєна став заходити на посадку і прям над ліском рєзко впав. Штопором. Там висота метрів 20, — згадує 30-річна Ірина Криничко з Топальського. — Ніхто й не зрозумів, що сталося, побігли туди. Але вони були мертві.

Дельтаплан упав на дуба.

— Апарат потрапив до повітряної ями, — пояснює Роман Сидоренко, Ізюмський міжрайонний прокурор. — З поля йшло тепле повітря, з лісосмуги — холодне. Тут повітря висхідне, там іде вниз. Пілот потрапив у ці ножиці і попав у штопор. Вийти з нього не зміг, бо висота мала. Навіть батько загиблого зізнався, що такий маневр не можна було робити.

Геннадій літав на саморобному несертифікованому дельтаплані з автомобільним двигуном. У нього лишилися дружина і 2-річна донька Єлизавета.

— Гєнка із 12 років мріяв літати. З батьком зробили три мотодельтаплани. На городі — зльотну полосу. Тим і заробляли — оприскували поля хімікатами, — згадує Олександр Бережний, друг загиблого. — Гєнка так любив небо. Ледь зиму пережив, усе дивився, коли можна злітати.

Олександра Третьякова після закінчення Харківського університету культури працювала у селі завклубом. Цієї весни оформилася приватним підприємцем.

Зараз ви читаєте новину «Саморобний дельтаплан упав на дуба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути