середа, 28 квітня 2010 02:17

Самця зубра застрелили вночі

За два дні до Великодня в урочищі Дивятокове Вижницького району Буковини браконьєр застрелив 10-річного самця зубра. Майже 300 кг м"яса вивіз, решту викинув.

— Єгер побачив нутрощі біля потоку за півкілометра від села, — розповідає 50-річний Іван Вілянський з обласного управління лісового та мисливського господарства. — Усе було прикидане камінням і гіллям.

Лісник повідомив міліціонерам. Ті порушили кримінальну справу, бо на шкурі помітили три отвори від куль.

— За тиждень до нас прийшов 32-річний житель села Долішній Шепіт. Зізнався, що це він уполював, — каже В"ячеслав Хабайло з обласної міліції. — Пояснив, що перед Великоднем потрібне було м"ясо, на шляху трапився зубр. Забрав тільки філейну частину туші. Решту м"яса і голову закопав у лісі.

Люди з довколишніх сіл цьому не вірять.

— Знайшли крайнього, бо у вихідні в заповіднику відпочивали посадовці із Чернівців, — кажуть одні. Інші додають, що м"ясо зубра замовили багатії з Києва.

Зубрів занесено до міжнародної Червоної книги. Браконьєру загрожує до трьох років в"язниці. Із початку 2010-го на Буковині застрелили двох таких тварин.

Зараз ви читаєте новину «Самця зубра застрелили вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути