Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 07:45

Руслана Юрченка вбили в черзі на маршрутку

— Это был светлый и добрый человек. И такая ужасная судьба — умер прямо на глазах жены, — говорить киянин Ігор Тенетко, 50 років.

У Києві біля станції метро Чернігівська 10 лютого вбили його знайомого 35-річного Руслана Юрченка. Разом із дружиною Яною, 29 років, стояв у черзі на маршрутку до Прилук на Чернігівщині. Зробив зауваження чоловікові, який намагався зайти до транспорту без черги. У відповідь отримав удар ножем у серце. Помер до приїзду медиків. У нього залишилися донька 10-річна Діана та син Данило, 5 років.

— Руслан — наш друг и часть нашего клуба. Обстоятельства его смерти ужасны. После словесного конфликта с каким-то мужчиной, тот пошёл на рынок и купил нож. Когда Руслан заходил в маршрутку, подбежал сзади, развернул его за руку и ударил в сердце, — розповідають у спортивному клубі "Гермес", членом якого був загиблий. — Вбивця — контрактник Збройних сил України Дмитро Балабуха, служив у 72-й окремій механізованій бригаді. Був під дією наркотиків, за неофіційною інформацією.

— Вбивство вчинив молодший лейтенант 1990 року народження. Служить за контрактом у Білій Церкві. Зовсім нещодавно офіцер із частиною повернувся з АТО, — каже Головний військовий прокурор 48-річний Анатолій Матіос.

Руслан Юрченко — киянин. Чотири роки працював шеф-кухарем в одеському "Купер-пабі". 2016‑го повернувся до Києва. Був шеф-кухарем "Сільвер кафе" у столичному бізнес-центрі.

— Руслан — мастер своего дела. Коллеги его уважали. Всегда был за справедливость. Стоял горой за свой коллектив, отстаивал нас перед начальством, помогал. Если возникали какие-то проблемы на кухне — сразу же их решал. Для своей семьи, детей он был примером, — розповідає колега та свояк загиблого Кирило Мажара, 24 роки. — Руслан зазвичай їздив машиною. Того дня з Яною зібралися до куми на 30-річчя. Хотів відпочити. Тому вирішили їхати маршруткою.

— Ми були знайомі понад п'ять років. Проводили в Києві акцію "Добрі сусіди". Розсилали листи з проханням допомагати дітям і старим. Зібрали тоді майже 60 тонн допомоги — переважно одяг, — додає Ігор Тенетко. — Руслан був активний і толковий хлопець. Закінчив торгово-економічний університет за спеціальністю "Кухар". Любив готувати, хвалився цим. Також захоплювався боксом і футболом. Дітей до спорту привчав. Його донька професійно займається кікбоксингом. Домовився із головою федерації, щоб підтримали дівчинку й вона не покинула тренування.

— Руслан был очень добрым человеком. Рада, что была знакома с ним и работали вместе, — каже колега загиблого Наталія Ситник. — У п'ятницю все було класно. Йшли з роботи й побажали одне одному гарних вихідних. Жодних поганих передчуттів.

Підозрюваного затримали за кілька годин на столичній вул. Мурманській, коли він зайшов в один із будинків.

— У скоєному зізнався. Сказав, що в нього є при собі ніж, — повідомили в патрульній поліції Києва.

14 лютого Руслан Юрченко мав святкувати свій 36-й день народження.

Зараз ви читаєте новину «Руслана Юрченка вбили в черзі на маршрутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути