середа, 11 червня 2008 07:06

Розпочався суд над дніпропетровськими маніяками

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Зліва направо: Віктор Саєнко, Олександр Ганжа і Ігор Супрунюк за засіданні Апеляційного суду Дніпропетровської області 9 червня. Хлопців звинувачують у близько 30 убивствах
Зліва направо: Віктор Саєнко, Олександр Ганжа і Ігор Супрунюк за засіданні Апеляційного суду Дніпропетровської області 9 червня. Хлопців звинувачують у близько 30 убивствах

9 червня Апеляційний суд Дніпропетровської області почав слухати справу 20-річних Ігоря Супрунюка, Віктора Саєнка та Олександра Ганжі. Торік із березня по червень вони вбили близько 30 людей.

Хлопці до дев"ятого класу вчилися у школі N96 Дніпропетровська. Дружили. Своїх жертв били ззаду металевою трубою, усередину якої насипали пісок. Лежачого добивали ногами. Знущання записували на відеокамери мобільних телефонів. Для чого — не пояснили.

Ігорю Супрунюку закидають 29 злочинів, серед яких 21 вбивство. Слідчі довели його збройні напади, жорстокі вбивства, зберігання холодної зброї та знущання над тваринами. Саєнка звинувачують у 18 вбивствах. Ганжі інкримінують два злочини — замах на вбивство та розбійний напад.

Адвокати та батьки засуджених кажуть, що міліціонери вибивали показання, багато злочинів не довели. Скаржилися на начальника обласного управління міліції Івана Ступака, який оприлюднив фотографії хлопців до рішення суду.

— По справі зібрано достатньо доказів і всі епізоди доведені, — каже Богдан Власенко із прокуратури Дніпропетровської області. — Чоловікам загрожує довічне ув"язнення.

Суд планує заслухати приблизно сотню свідків. Кажуть, справа затягнеться щонайменше на півроку.

Зараз ви читаєте новину «Розпочався суд над дніпропетровськими маніяками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути