пʼятниця, 16 серпня 2013 06:30

Родину Сімакових убили уві сні

Автор: фото надане УМВС України у Миколаївській області
  Дім Олександра і Світлани Сімакових на околиці села Полігон біля Миколаєва. Родина будувала його 15 років
Дім Олександра і Світлани Сімакових на околиці села Полігон біля Миколаєва. Родина будувала його 15 років

На світанку 8 серпня у селі Полігон Жовтневого району на Миколаївщині невідомі вирізали родину Сімакових. 57-річного Олександра, його дружину 55-річну Світлану й доньку 28-річну Олену вбито. Онук 8-річний Станіслав і сестра господині 57-річна Олена — вижили.

Полігон — за 2 км від Миколаєва. Сімакові жили над залізничною колією на околиці. Останні 15 років будували хату. Вони ходили до протестантської церкви "Новий заповіт".

— Саша і Світлана були спокійними людьми, — каже пастор Олег Щербаков. — Саша з десяток років водієм у нас працював, Світлана — в управлінні соцзахисту, за старими доглядала. З ними жила її сестра. А недавно і дочка Лєна зі своїм сином переїхала, бо її чоловік на заробітки подався. У кафе поваром працювала. Ніхто в селі не може зрозуміти, за що їх убили. Прості люди, бідні, не конфліктні.

Тіла виявили по обіді 8 серпня.

— До них прийшла подруга, стукала, потім шарпнула двері й побачила п'ятьох людей у крові, — кажуть у сільраді.

— Свєта і Лєна в нижньому більї лежали, — розповідають у сільраді. — Одна — біля кухні, друга в комнаті. Уже захололи. А Стасік, видно, питався захищатися, лежав у коридорі з одкритими очима.

Олену і Станіслава відвезли до лікарні Миколаєва. У жінки порізана трахея, руки, ноги, тулуб. Вона перебуває у критичному стані. Хлопчику порізали груднину.

До Полігона з Києва приїхав заступник міністра МВС Віктор Ратушняк, спеціалісти Головного слідчого управління МВС та Департаменту карного розшуку. Встановили, що на родину напали о 4.00. Господарів убили вві сні.

— Сімакови жили бідно, усі гроші в хату вкладали. А в ній не було ні ремонтів, ні путніх меблів, — кажуть у сільраді. — У них можна було забрати хіба пару мисок та якусь сотню гривень. Наші люди налякані. Раз нагнали скільки високих чинів, мабуть, маніяка якогось ловлять. Був же на Житомирщині нелюдь, який по хатах ходив, цілими сім'ями вбивав (серійний убивця Анатолій Онопрієнко зізнався у 52 вбивствах. — "ГПУ"). Може, й тут такий завівся.

— У нас сім'ї, діти. Хай міліціонери шукають тих виродків. Це їхня робота — забезпечити нам спокій. Іначе люди піднімуться знов. Тут їм не продавщиця із Врадіївки. Тут кожен під прицілом, — жителі Полігона обговорюють вбивство у соціальних мережах.

Селяни припускають, що Сімакових убили одновірці, які часто ночували в родини.

— Це брехня, яку роздувають, бо сусід Сімакових назвав нас сектантами, — каже Олег Щербаков. — Ми — не сектанти, наша церква легальна з 1995 року.

З-за кордону повернувся батько Станіслава. Він чергує над сином у обласній дитячій лікарні.

— Малому вже краще, вже сам дихає, — каже Андрій. Прізвище просить не називати. — Але в мене опускаються руки. Не знаю, хто і за що їх так.

Зараз ви читаєте новину «Родину Сімакових убили уві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути