вівторок, 22 червня 2010 00:44

Родину Гусейнових катували годину

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Алігусейн та Олена Гусейнови продають хату в селі Білозір’я Черкаського району. Після нападу вони бояться там жити
Алігусейн та Олена Гусейнови продають хату в селі Білозір’я Черкаського району. Після нападу вони бояться там жити

Міліціонери Кіровоградської, Миколаївської та Черкаської областей об"єднали в одну кримінальну справу дії банди, яка катувала родину Гусейнових із села Білозір"я Черкаського району.

Четверо чоловіків у масках напали увечері 5 березня. 46-річного Алігусейна, його дружину 24-річну Олену і сина Саміра, 5 років, зв"язали.

— Я 15 років в Україні, але такого не було, — каже господар. — Ми тепер боїмося тут жити. Син почав заїкатися, у дружини проблеми із серцем.

Будинок Гусейнових поряд із дорогою Сміла — Черкаси. Поряд висить шмат фанери з написом "Скупка піддонів". У дворі бігає рудий лабрадор Рекс. Нападники його тоді приспали.

— Того вечора я приїхав з роботи і заснув на дивані, — азербайджанець Гусейнов запрошує до кімнати. Тут стіл, диван і два крісла. — Дружина із сином дивилася фільм "Історія зечки", двері ще закрили. Тут крик Лєни: "Бандити!". Я підірвався, бачу чоловіків у масках і рукавицях. Один ударив мене дошкою по голові. Я впав.

Нападники вимкнули світло, ввімкнули свої ліхтарі. Забрали у господарів мобілки, чоловікові зв"язали руки й ноги скотчем.

— На мене із сином не вистачило, — додає Олена. — То відрізали кабель від телевізора. Крикнули, якщо син не замовкне, то за себе не ручаються. Дитина впісялася.

Коли Алігусейн отямився, його били ногами й руками. До горла приставили ножа, порізали спину.

Я підірвався, бачу чоловіків у масках

— Один із нашим акцентом сказав, що заріжуть, якщо не дам доларів. Я не розумів, бо нікому не заборгував. Здогадався, що вони підуть на все. З іграшки витяг 15 тисяч гривень, які збирали на лікування Лєни, — згадує. — Вони забрали й золоті сережки, перстень, ще дідову печатку, позолочений годинник. Подзвонили комусь, щоби під"їхав.

Окрім золота і грошей, із хати винесли рідкокристалічний телевізор, відеокамеру, комп"ютер, фотоапарат, п"ять мобільних телефонів. Олена розв"язалася перша, потім звільнила сина і чоловіка, побігла до сусідів викликати "швидку" й міліцію.

— Нам щодня сняться кошмари, — плаче. — Із Саміром їздимо до психолога і логопеда. Хату продаємо, будемо виїжджати.

Тих чоловіків спіймали за три тижні.

— Це четверо раніше судимих вихідців із різних областей, — розповідає начальник обласної міліції 54-річний Валерій Дерновий. — Із Білозір"я роз"їхалися в різних напрямках. Двоє із частиною награбованого — на Кіровоградщину, решта — на Миколаївщину. Підготувалися до ще одного нападу.

Зараз ви читаєте новину «Родину Гусейнових катували годину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути