Ексклюзиви
четвер, 09 листопада 2006 17:48

Родина шукає зниклого киянина Олександра Тьокіна

Автор: фото із сімейного архіву Тьокіних
  Олександр Тьокін за кілька тижнів до зникнення сфотографувався на паспорт
Олександр Тьокін за кілька тижнів до зникнення сфотографувався на паспорт

Торік 30 серпня 31-річний київський підприємець Олександр Тьокін узяв кілька гривень, теплий одяг та паспорт, попрощався з дружиною, дітьми й вийшов із дому. Відтоді чоловіка ніхто не бачив. За два тижні він лише раз зателефонував своїй матері, крикнув: "Я вас всіх люблю" й поклав слухавку.

— Перед цим Саша заходив до мене, — розповідає "ГПУ" його батько Микола Тьокін. — Сказав, що намагається зробити як краще, а йому ніхто не вірить. Мовляв, думає кудись піти.

Одна з можливих причин зникнення, яку обговорює родина, — Сашкове захоплення грою на гроші у букмекерських конторах. Через це в нього могли виникнути проблеми в бізнесі.

Олександр Тьокін торгував на речовому ринку "Троєщина". Починав з "човникування" ще на початку 1990-х — їздив за товаром у Польщу, Туреччину. Потім одружився з киянкою Вікторією, купив трикімнатну квартиру на Троєщині. Найбільше часу проводив з дітьми — Євгеном і Анею. 2001 року Олександр поступив на заочне відділення економічного факультету Одеського університету.

Батько впевнений, що його сина важко надурити. Він — "тертий калач", все прораховує до копійки. Але за кілька місяців до зникнення сталася пригода, яка занепокоїла рідню.

— Син прийшов і попросив кілька сотень доларів, — каже Микола Тьокін. — Мовляв, не вистачає заладнати проблемку. Машину товариша трохи вдарив чи щось таке. Я дав, сильно не допитувався.

Хочу, щоб тато повернувся! Більше нічого!

Олександр позичив гроші й у 34-річного брата Дмитра, і в матері... У родичів назбирав кілька тисяч доларів. Згодом борг повернув, але близькі здогадалися, що ніякої аварії не було.

— Ми все допитувалися, що там Сашко робить, — каже батько. — Діма просив показати йому ту побиту машину, брався сам її відремонтувати. Мені ж син зізнався, що затіяв якусь вигідну справу. Але поки що, аби не наврочити, мовчатиме про неї.

Дружина і брат насідали на Олександра, той відповідав: "Та що ви мені не вірите! Ось побачите скоро самі". Наприкінці серпня чоловік зник.

— Перевірили списки всіх загиблих і померлих — там нема Сашка, — розказує батько. — Прикордонники запевняють, що з України він не виїжджав. Ми спокійні, але боїмося, що син потрапив у аварію і втратив пам"ять. Можливо, живе навіть на сусідній вулиці, але не знає свого роду.

Дружина Вікторія розповідає дітям, що тато у відрядженні. Скоро має приїхати. Семирічна Аня так і сказала мамі перед днем народження: "Хочу, щоб тато повернувся! Більше нічого!"

Батько каже, що Сашка чекають на свято:

— А про ті сто доларів, які винен братові, хай забуде навіки. Ми все простили, хай не ображається.

Зараз ви читаєте новину «Родина шукає зниклого киянина Олександра Тьокіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути