Ексклюзиви
пʼятниця, 11 листопада 2011 00:15

"Раз так побив, що дочку Галю народила недоношену"

Автор: фото: Михайло Перков
  Олена Каргаполова лікується у Хмельницькому опіковому центрі. У неї попечені 40 відсотків тіла. Її стан лікарі називають вкрай тяжким
Олена Каргаполова лікується у Хмельницькому опіковому центрі. У неї попечені 40 відсотків тіла. Її стан лікарі називають вкрай тяжким

Увечері 31 жовтня 25-річний Сергій Каргаполов із села Підгірне Старокостянтинівського району Хмельниччини полаявся із дружиною Оленою. Дізнався, що дочка 5-місячна Іванна не його, облив дружину бензином з каністри і підпалив.

Олена спалахнула. Сергій Каргаполов злякався, почав її гасити. Коли полум'я збив, поклав жінку на ліжко і заснув. "Швидку" викликали сусіди.

— Скандал стався через дитину, — ледь говорить Олена Каргаполова, 22 роки. Вона лікується у Хмельницькому опіковому центрі. — Це йому його родичі доложили.

Олена — сирота. Її мати померла дев'ять років тому, батька позбавили батьківських прав. Її з сестрою виховала баба. У 18 років Олена вийшла заміж.

— Я була проти цього браку, — каже 63-річна Надія Вітрук, баба Олени. — Лєнка постоянно жила під каблуком. Він її раз так побив, що дочку Галю народила недоношену. Як узнала, що підпалив, зразу побігла до них. Але Лєну вже "скора" забрала. У дворі так чорне пам'ятно і лишилося, наче хто свиню смалив.

Олена Каргаполова народила трьох дітей. Галині — 3 роки, Іванові — 2, Іванці — 5 місяців.

— Ми з Сергієм цілий рік жили в його родичів, у селищі Котельва Полтавської області, — розповідає Олена Каргаполова. — Так сталося, що Іванка не від нього. Аборт я не робила, бо не хотіла вбивати дитину. А його родичі все взнали, доложили. Я йому побої прощала, а цього не прощу. Нехай садять.

Стан Олени досі вкрай тяжкий.

— У неї важкі опіки голови, рук, тулуба, дихальних шляхів. Становлять 40 відсотків тіла, — каже опіковий хірург 40-річна Оксана Хуторцова. — Поки що рано давати прогнози. Життя під загрозою.

Біля Олени постійно чергує Надія Вітрук:

— Не знаю, скільки так витримаю. Лєна часто тєряє сознаніє. А як приходить, постійно питає за Іванку. А сьогодні вночі відкрила очі: "Бабусю, я вмираю". Я вже сама себе не контролірую, але мене нікому замінити. Мій чоловік — інвалід першої групи. На Лєниній сестрі Тані зараз п'ятеро дітей.

Дітей Каргаполових забрала до себе Тетяна, сестра Олени. Вона живе у сусідньому селі Ілляшівка, виховує 3-річного Василя і 9-місячного Миколу.

— Лєнині малі дуже налякані, — розповідає Тетяна Васильєва, 25 років. — Я їх годую, мию, перевдягаю, ложу спати. Постоянно кричать: "Мами ма!" — і тікають. Сергій же спалив Лєну у них на очах. Там винна свекруха, бо вічно до них мішалася.

Сергій Каргаполов — безробітний. Зараз його затримали. Йому загрожує до 10 років в'язниці. Він шкодує за свій вчинок. Каже, хотів лише налякати.

— Був трохи випивший, хотів поїхати на мопеді погуляти. На вулиці почали сваритися. Я облив її бензином. Так сталося, що підпалив. Потушив, заніс до хати. Обробив рани олією. Побіг до акушерки. Не достукався. Прийшов назад, "скору" не визивав. Біля жінки і заснув.

Зараз ви читаєте новину «"Раз так побив, що дочку Галю народила недоношену"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути