понеділок, 14 травня 2007 07:00

П"ятирічну Вікторію Ісакову розбещує сусід-пенсіонер (ФОТО)

Автор: фото: Олександр ПІДГОРНИЙ
  П’ятирічна Вікторія Ісакова набирає воду з колонки біля батьківського двору в селищі Понорниця Коропського району Чернігівської області. Батьки забороняють дитині відходити далеко від хати
П’ятирічна Вікторія Ісакова набирає воду з колонки біля батьківського двору в селищі Понорниця Коропського району Чернігівської області. Батьки забороняють дитині відходити далеко від хати

"Допоможіть нам із цим педофілом, — каже про сусіда житель селища Понорниця Коропського району Чернігівської області 42-річний Володимир Ісаков. — Він принаджує нашу доньку дорогими цукерками, роздягає її, пестить, а ми не можемо здати його в міліцію: в нього рідний син Юра працює начальником кримінального розшуку району".

У Понорниці більш як півтисячі дворів. Селяни живуть із власних городів і вирощеної худоби. Невеличкий приватний будиночок Ісакових стоїть на вулиці Красноармійській. У дворі кілька саморобних металевих тачок із гноєм, металообробний верстат, городній реманент. У загороді бігає свиноматка з виводком.

— Із цих свиней і живу, — киває господар Володимир Ісаков, який вийшов надвір у чорних гумових чоботях. — П"ять маток тримаю. Три дні тому одна опоросилася. Трохи підростуть — і на базар. А ще варю тачки з металу й продаю. Зараз за гарну триста гривень дають.

За чоловіком виходять 30-річна дружина Надія й старший син Сергій. Хлопець приїхав із села Реутинці Кролевецького району Сумської області, де вчиться на електрика. У дворі грається 5-річна донька Володимира Вікторія.

— У дитсадок її не беруть, не хочуть формувати нову групу. От і бігає по дворі, — каже чоловік про доньку. — Часто буває в сусідів.

Поряд із Ісаковими живуть начальник місцевої пилорами Леонід Витоха, 60 років, зі співмешканкою Валентиною Кастюк. Дорослі діти сусіда (син і донька) живуть окремо. Віка часто бігала до "дяді Льоні" — так мала його називала. Той пригощав шоколадними цукерками, апельсинами. Витоха теж заходив до Ісакових — набрати води в колонці чи синові зателефонувати.

19 березня Вікторія прибігла від сусіда й сказала, що той її займає. Володимир не звернув уваги. Через тиждень, коли Надія купала малу, та розревілася. Мовляв, унизу живота дуже болить, бо "дядя Льоня сажу чистив". Володимир хотів розпитати сусіда, та не знаходив слушного моменту. По обіді 1 квітня дівчинка зникла.

— Ми її скрізь шукали, гукали по селу, — до розмови приєднується Надія Ісакова. — Зайшли до Витохи. Він сказав, що бачив, як мала по вулиці бігла на гірку.

Батьки продовжили пошуки. Надія запідозрила лихе і знову зайшла до сусіда. Вхідний дзвінок не працював. Леонід вийшов ніби наляканий, трусився. У кімнаті на ліжку лежала гола Віка. Поряд — її трусики й майка в плямах. Надія схопила дитину й побігала до чоловіка.

— У мене аж ноги підкосилися, — закипає Володимир. — Думав, порішу на місці, але Витоха десь утік. Подзвонив на пилораму. А він мені матюками: "Я її не насілував! Це ви, падли, все придумали! Я вас унічтожу!".

Вікторія розповіла батькам, як дядя Льоня її роздягає, скрізь цілує, "катає верхи на ведмедику". Каже, "сажу треба гарно вичистити". Мала від болю плакала, але не тікала, бо Витоха пригощав солодощами.

Ісакови зателефонували до міліції, а дівчинку повезли до гінеколога в райлікарню. Той зафіксував потертості внутрішніх стінок піхви. Під вечір до них приїхали заступник райпрокурора В"ячеслав Романенко, начальник кримінальної міліції райвідділу Юрій Витоха і слідчий Юрій Шеремет. Почали розпитувати, між собою радитися. Порушили кримінальну справу, яку доручили розслідувати дільничному інспекторові з Коропа Миколі Миснику. Через тиждень справу закрили "за відсутністю складу злочину".

— У райпрокуратурі сказали: "Ми займаємося лише вбивствами й зґвалтуваннями". У міліції "майка й труси — то не докази", — каже Володимир. — І все шито-крито. До нас ніхто не приходив. Натомість дільничний розпитував у сусідів, яка дівчинка гола і боса, як ми не можемо за нею глядіти.

Після пригоди Віка почала часто плакати без причини.

— Кожної ночі нявчить і нявчить, — каже Володимир. — Ми поїхали до психіатра в Чернігів. Він сказав, що в малої порушена психіка. То ми по бабках тепер тягаємо, викачуємо. Ніби трохи легше, хоч удень не плаче.

Ісакови звернулися до журналістів, і кілька газет надрукували статті про бездіяльність правоохоронних органів. 5 травня до Понорниці приїхали слідчі з обласної прокуратури й поновили справу. Нині її розслідує прокуратура райцентру Сосниця.

— Питають, за що ми живемо, де гроші беремо, — каже Володимир. — А дитина їм не треба.

Ісакови хочуть забути про пригоду. Заборонили Вікторії ходити до Витохи. Все, що дівчинка розповідає про забавки з сусідом, батько записує на відеокамеру — щоб були докази для суду.

— Нарешті Витоха попався, — кажуть селяни про Леоніда.

Пліткують, що перша дружина покинула чоловіка через те, що він чіплявся до онуки.

Зараз ви читаєте новину «П"ятирічну Вікторію Ісакову розбещує сусід-пенсіонер (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути