середа, 22 липня 2009 17:55

П"ятикласник повісився на дверній ручці

Автор: фото з архіву Тетяни Крук
  Учителька Тетяна Крук із першокласниками у селі Дружне Калинівського району Вінниччини, де вчився Андрій Колопельник (позначений на фото). Фото зроблене 2006 року. Після другого класу Андрія перевели у школу-інтернат у селі Іванів Калинівського району
Учителька Тетяна Крук із першокласниками у селі Дружне Калинівського району Вінниччини, де вчився Андрій Колопельник (позначений на фото). Фото зроблене 2006 року. Після другого класу Андрія перевели у школу-інтернат у селі Іванів Калинівського району

10 липня в селі Дружне Калинівського району Вінниччини повісився 12-річний Андрій Колопельник. Матір знайшла його прив"язаного до дверної ручки.

— Удень я почула від нього запах цигарок, — плаче 36-річна Світлана Колопельник. — Понюхала руки. Запитала, нащо він курив. Наказала йти в хату. Він пішов тихенько, нічого не сказав.

Згодом жінка й собі зайшла до приміщення. Побачила сина, прив"язаного до ручки. Відірвала мотузку. Думала, Андрій живий, але той не дихав.

— Ой горе! Хіба я його не любила? Хто його знає, що в нього в голові творилося?— голосить. — Хай би вже курив, аби жив!

Світлана живе в селі близько дев"яти років. Була одружена із Сергієм Колопельником, розлучилася. Від шлюбу залишилися сини Микола й Андрій.

— Колі 15 років, він цього року закінчив дев"ять класів, — каже 42-річна Наталія Малогулко, сільський голова Дружного. — Збирався йти в професійне технічне училище номер 21 в сусіднє село Нова Гребля. Директорка хвалила його. Казала, що буде з нього добрий сім"янин. Він господар, хазяйновитий, спокійний.

Андрій до другого класу навчався в Дружненській сільській школі. Потім почав відставати, і його перевели до школи-інтернату, що в селі Іванів того ж району. Там провчився ще два роки. Минулого місяця мати забрала його на канікули.

— Бачила Андрійка, коли приїхав з випуску. Показував похвальну грамоту. Ой добрий хлопчик був! — згадує сусідка 47-річна Галина Кравчук.

Школяр закінчив четвертий клас без шісток.

Світлана вийшла заміж удруге

— Був старанним і роботящим. Мені й косив, і возив корові їсти. Мати його Світлана ходила корову доїти, коли мене вдома не було, — додає Галина.

Сусіди кажуть, в Андрія не було друзів. На вулиці він бавився зі старшими дітьми, які приїздили до родичів. Напередодні загибелі скаржився двоюрідному брату Володимирові Ланцю: "Якщо мама побачить, що я курю, то я заріжуся або повішуся".

— Андрійко — як усі діти, — продовжує сільський голова. — Любив погратися, щось завжди розказував, коли бачила його. Зробив так, бо мати на нього насварилася й набила.

Світлана вийшла заміж удруге за Івана Чекину, 46 років. Він працює на свинофермі в Новій Греблі. Виховують спільну доньку 7-річну Антоніну.

— Іван ставився до пасинка добре, як до рідного. Хоч пізно приходив з робити, але завжди за ним дивився, — говорить Наталія Малогулко.

Зараз Світлана Колопельник виховує сина й доньку.

— Вони файно живуть, — каже їхній сусід Олександр Остапчук. — Сварок не чути. Чоловік Свєти трудяга. Діти славні. В них і свині, і кури є, і коней двійко.

Андрія поховали 12 липня. Селяни подейкують, що Світлана часто била сина.

Зараз ви читаєте новину «П"ятикласник повісився на дверній ручці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути