пʼятниця, 17 серпня 2012 06:45

П'ятеро квартирантів отруїлися чадним газом

Кілька десятків донеччан 14 серпня пікетують міську раду. Юнаки і дівчата лягають на асфальт, тілами зображуючи мертвих. Одна з жінок тримає порожню траурну рамку з написом "Кто следующий?". Інші жінки тримають фото померлих дітей. Вимагають покарати винних у загибелі п'ятьох місцевих, які вчаділи від газових колонок.

2 квітня в орендованій квартирі №11 на вул. Дагестанська, 50 учаділи наречені 19-річний Федір Коннов і 18-річна Тетяна Шевченко.

— Это случилось в первую же ночь, которую дети провели в этой "хрущевке", — каже 44-річна Ірина Коннова, мати Федора. — Вони поселилися 1 квітня. Таня пішла у ванну, Федя дивився телевізор. У таких положеннях ми їх і знайшли. Хазяїн не зізнавався дітям за ту колонку. Приховав навіть те, що півтора року тому так само учаділа його дівчина.

У цій квартирі 17 грудня 2010 року учаділа дівчина господаря 28-річна Ольга Нечай-Карачєвська. У неї залишилися 6-річна донька Єва і мати.

— Оля встречалась с Игорем — хозяином, — розповідає подруга померлої Катерина, 28 років. — Цю квартиру на Дагестанській Ігорю купили батьки, встановили ту колонку. Ту ніч він провів з Олею і сам чуть не вчадів. Уранці прокинувся, коліна трусилися, голова крутилася. Оля була мертва. Після того Ігор виїхав з помешкання, навіть не приходив. А це вирішив здавати.

Так само отруїлися від газової колонки 24-річний Антон Чечетко і його наречена 23-річна Катерина Рукавіцина. Винаймали однокімнатну "хрущовку" №4 на вул. Комунарів, 44. Їх знайшли мертвими 13 січня 2012 року.

— Дети нашли ту квартиру тоже с помощью агентства, — каже 48-річна Марина Чечетко, мати Антона. — Платили півтори тисячі в місяць. Прожили п'ять місяців. Улітку ще нічого, а з листопада, коли всі вікна позакривані, почали травитися. Травилися тричі. Скаржилися на нудоту, запаморочення. Катя свідомість втрачала, їй "швидку" викликали. Але не думали на ту колонку.

Родичі загиблих звинувачують господарів квартир, які переобладнували помешкання без дозволів, газовиків, які проігнорували порушення, та комунальників, які не стежили за димарями.

— Димарі у квартирі на Дагестанській були забиті монтажною піною. Колонка стояла на кухні, а на витяжці у ванній кімнаті — вентилятор. Коли він включався, то видував продукти згоряння з колонки у кухню, — говорить Ірина Коннова.

— У квартирі на Комунарів витяжка з кухні була теж неправильна, а у ванній — теж примусовий вентилятор, — додає Марина Чечетко. — Вони теж видували все у кухню. А відчути чадний газ неможливо. Того його й називають ласкавою смертю.

Обидві квартири обслуговує приватне підприємство "Горняк-2005". Після трагедій її працівники прочистили димарі. Однак кажуть, це були планові роботи.

За загибель п'ятьох людей міліціонери й прокуратура нікого не покарали.

Зараз ви читаєте новину «П'ятеро квартирантів отруїлися чадним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути