Ексклюзиви
середа, 04 листопада 2009 07:10

П"яний міліціонер збив чотирьох людей

ПозаМинулої п"ятниці при в"їзді в райцентр Калинівка Вінницької області зіткнулися три автомобілі. Троє людей загинули, одна жінка — в реанімації. Винуватцем був п"яний міліціонер.

У червоній "ладі-дев"ятці" їхав 42-річний Леонід Пророчук із 36-річною дружиною Людмилою Лихогляд і сином Денисом, 3 роки. Підвозили 62-річного Петра Герасимлюка з села Павлівка.

— Люда з Льонею поверталися з Вінниці. Возили сина у лікарню, — каже 24-річна Надія Гончарук із Калинівки. — Останніми днями малий погано себе почував.

Неподалік Калинівського ремонтного заводу "дев"ятку" обганяв темно-синій "Фольксваґен Пасат". Водій не впорався з керуванням і зачепив "ладу" — від удару її викинуло на зустрічну смугу, під колеса вантажівки "Рено Магнум".

Депутат кричав, що того поганого мєнта з-під землі дістане

— Водій "лади", його син та пасажир загинули, — каже Володимир Мотичко з Державтоінспекції Вінниччини. — Водій "фольксваґена" був у стані алкогольного сп"яніння, він не скалічився. А його 27-річного пасажира з переломом черепа та ушкодженням мозку доставили до лікарні.

39-річний чоловік, який керував "фольксваґеном", раніше працював начальником карного розшуку Калинівської міліції. Два роки тому вийшов на пенсію.

Людмила Лихогляд чекає на операцію. У неї розрив легенів та черепно-мозкова травма. Про загибель чоловіка й сина не знає.

— Родичі бояться її травмувати, — каже Надія Гончарук. — Льоню з сином поховали. Дениска від удару вилетів через лобове скло. У больницю його привіз якийсь чоловік. Кажуть, що він депутат із Києва, аварію случайно побачив. Кричав, що того поганого мєнта з-під землі дістане, якщо той спробує відмазатися.



Даїшники наїхали на жінку на переході


Ненілу Чижову, 73 роки, 20 жовтня збила патрульна машина Державної автомобільної інспекції. Жінка переходила дорогу біля Центрального ринку міста Кременчук на Полтавщині. 22-річний інспектор переслідував порушника.

— Даїшники їхали по Пролетарській, жінка переходила дорогу. За три метри до переходу включили маячки, збили пенсіонерку й виключили, — розказує продавець ринку Максим Борисенко, 29 років. — Вона кричала від болю, з неї злетіли тапочки. Даїшників було двоє.

Неніла Чижова лікується у третій міській лікарні. У неї перелом грудного хребця, гематома лівого стегна.

— Пацієнтка перебуватиме у нас майже місяць, — каже травматолог Юрій Ягольник, 37 років. — Їй не можна вставати.

26 жовтня 22-річних інспекторів звільнили.

— Вони переслідували "Хонду Сівік", водій якої порушив правила і не зупинився на вимогу інспекторів, — кажуть у Державтоінспекції Кременчука. — Але не пересвідчилися, що переслідування буде безпечне для інших учасників руху.

Віта КОНОВАЛЕНКО


Лейтенант задавив чоловіка й утік


Зранку 23 жовтня жителі міста Карлівка Полтавської області побачили на узбіччі тіло 42-річного Святослава Бідника.

— Кажуть, він там звечора. Помітили не зразу, бо лежав не близько дороги і туман був. Голова розбита, нога відірвана, — розказує місцева жителька Тетяна, 38 років. — Обочина там широка. Щоб наїхати, треба п"яним бути.

Бідника збив батьковою "ладою" 25-річний Андрій Головко, лейтенант міліції. Він працював експертом при райвідділі. З місця пригоди зник, однак наступного дня прийшов у райвідділ.

— Утік, бо злякався, — пояснює Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Пішохід, як кажуть свідки, був напідпитку, ніде не працює. А водій тверезий прийшов. У день аварії був сильний туман, лейтенант був у черговій відпустці. Розслідування триває, але керівництво звільнило його за те, що втік.

Наталія ВІСИЧ

Зараз ви читаєте новину «П"яний міліціонер збив чотирьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути