пʼятниця, 19 лютого 2010 07:03

"Приватбанк" пограбували за 58 секунд

О 12.25 в понеділок до відділення "Приватбанку" в місті Авдіївка на Донеччині ввірвалися троє чоловіків у масках. За 58 с пограбували дві каси і втекли у двори.

Банк винаймає 40 кв. м на першому поверсі 4-поверхівки на вул. Молодіжній, 7. Це центр міста. З іншого боку будинку — вхід до міської прокуратури. За 150 м — міськвідділ міліції, за 300 м — автовокзал. Приміщення банку обладнане тривожною кнопкою державної служби охорони.

Керівник установи натиснула кнопку, щойно помітив грабіжників. У відділенні було 14 клієнтів і шість працівників банку. Чоловіки наказали всім лягти на підлогу. Двоє побігли до кас. Один націлив на касирку пістолет, другий розбив молотком скло, заскочив усередину каси й забрав виручку. Третій чекав біля входу. За 2,5 хв. до банку під"їхали охоронці.

— Хоч наша служба й охороняла банк, та там було не все, як слід, — каже працівник ДСО. Не називається. — На охороні економили. Скло звичайне, а не броньоване, гроші зберігалися не за правилами. Охоронця всередині не було. Якби все було нормально — так швидко вони не впоралися б.

Кажуть, у дворах на грабіжників чекала машина. У банку встановлено відеокамери. Над їх записами працюють слідчі.

Скільки винесли грошей — не розголошують. Нібито близько 300 тис. грн. Банк обіцяє 100 тис. грн тому, хто впіймає грабіжників.

— Ми постійно виплачуємо винагороди, — говорить Олег Серга з прес-служби "Приватбанку". — Незалежно від того, знайдуть у грабіжників гроші чи ні. Два тижні тому заплатили по 2,5 тисячі чотирьом міліціонерам із Марганця Дніпропетровської області. Вони спіймали злочинців, які хотіли зламати наш банкомат і підпалили аптеку. Але прості громадяни ще ніколи нічого не повідомляли.

Розбите скло замінили. Наступного дня установа відновила роботу. Касирки про напад згадувати не хочуть.

— Сьогодні я прийшла по пенсію, — каже 17 лютого Ірина Цінгер. — Думала не віддадуть, бо ж усе винесли. Але видали. Раніше тут біля входу сидів охоронець. Хороший був дядько, допомагав старим розібратися з банкоматом. А потім його звільнили.

Із початку року це третій напад на відділення "Приватбанку" на Донеччині. 15 січня напали в місті Шахтарськ, 19 січня — в Димитровi. В обох випадках чоловіки були озброєні пістолетами й молотками. І в Шахтарську, і в Димитрові пограбування зірвалися, бо спрацювала зовнішня сирена.

Зараз ви читаєте новину «"Приватбанк" пограбували за 58 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути