Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2007 07:09

Прикордонники складали фіктивні протоколи на порушників

З кінця квітня 42-річний військовий прокурор Чернігівського гарнізону Павло Курило порушив п"ять кримінальних справ проти прикордонників, які складали фіктивні протоколи про порушення перетину кордону.

— Чернігівських прикордонників карають, якщо вони не виконують план адміністративних порушень, — пояснює Павло Курило. — Не підвищують у званні, не дають грамот і нагород, позбавляють премій до зарплати. От вони й вирішили штучно наростити план.

Прикордонники йшли до сільрад сіл, розташованих найближче до кордону з Білоруссю та Росією, і брали списки місцевих жителів. Вибирали будь-які прізвища й складали на них протоколи порушень. Підписувались під ними від імені селян. Потім самі встановлювали мінімальний штраф — 17 грн. З такими протоколами йшли в ощадкасу й із власної кишені сплачували. Самі селяни про це не здогадувалися. Збитки інспекторам перекривалися наступними преміями.

— До списку оштрафованих потрапив навіть співробітник Городнянського райвідділу міліції, — каже прокурор. — Інспектори не знали, хто це.

До оштрафованих потрапив співробітник райвідділу міліції

Під час перевірки військовий прокурор помітив однакові підписи правопорушників на протоколах.

— Стали розбиратися, адже це не жарт — дані заносяться у базу "Про порушників прикордонного режиму України", — каже Курило.

Нині розслідують п"ять справ. За однією 28-річний інспектор застави "Деревини" Сергій Атрощенко отримав рік службового обмеження із відрахуванням 10% від зарплати. Цей рік не зараховуватиметься у вислугу.

— Є інші порушення, — веде далі прокурор. — Прикордонник зі Щорса Вадим Котов отримав два роки службового обмеження. За 50 гривень він проставляв штампи у паспорти іноземцям, які прострочували термін свого перебування в Україні й мали б заплатити штраф. Довели, що Котов проштампував шість таких паспортів.

Обвинувачені прикордонники продовжують нести службу. Прокурор проситиме начальника прикордонного загону їх звільнити.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники складали фіктивні протоколи на порушників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути