четвер, 19 серпня 2010 07:05

Поліна Власюк померла від "синдрому раптової смерті"

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Портрет загиблої Поліни Власюк стоїть у кімнаті її матері Тетяни. Дівчинку не встигли похрестити
Портрет загиблої Поліни Власюк стоїть у кімнаті її матері Тетяни. Дівчинку не встигли похрестити

Поліна Власюк, 1,5 місяця, із райцентру Іллінці Вінницької області померла уві сні. 13 липня у неї стався "синдром раптової смерті".

— Звечора я покупала дитину, заколисала, поклала, — згадує мати 27-річна Тетяна Власюк. — Зранку вона була мертва. Полінка така спокійна була, росла, розвивалася. Я навіть не встигла її похрестити.

Тетяна працює вихователькою у дитсадку "Пролісок". Виховує доньку Єву, 3 роки. Із чоловіком 29-річним Сергієм Власюком розлучається. З дітьми їй допомагає батько Олександр Комасюк, 55 років.

— Я замовила три вилиті рози, — Тетяна плаче, коли дивиться на посмертний портрет. — Дві на могилку, одну — додому. Кожен день на цвинтар ходю, носю квіти. Дітям цукерки роздаю. До 40 днів щодня ходитиму.


Сусіди кажуть, що Тетяна із коханцем задушила доньку.

— Зранку я чула, як дід кричав: "Су...а, дитину задушила!" — розповідає сусідка, витираючи сльози. — Але матір Тетяни Любов Іванівна робить в районо, в неї є "криша". Я тоді виглянула за ворота. Бачу: якийсь молодий мужчина в червоній футболці вибіг із хати. А чоловік з Тетяною рік не живе.

Дід вив, як собака, з горя

— Напередодні було свято Петра і Павла, — додає інша. — У хаті Тетяни були чоловіки, святкували. Може, Полінка їм заважала, то швирнули її подалі. Дід зранку знайшов Полінку синьою між ліжком і тумбочкою. Вив, як собака, з горя. Смерть цієї дитини була закладена в утробі. Таня пила пиво вагітною.

Деталі загибелі з"ясовують міліціонери.

— Дитя померло уві сні, лежало на боку, — коментує Юлія Колодій, слідчий Іллінецької міліції. — Ознак насильницької смерті не встановили. Стався синдром миттєвої смерті (несподівана смерть дитини грудного віку за відсутності причини. — "ГПУ"). Слідство триває. Після розтину два місяці проводиться гістологічне дослідження.

— Синдром раптової смерті до кінця не вивчений. Він не має виражених симптомів, — розповідає 31-річна Наталя Шеремета, лікар-педіатр обласної дитячої лікарні. — В грудному віці малюкам потрібен постійний нагляд. Дитина має спати на бочку, щоб уві сні не захлинутися, під спинку підкладають валик. Коли мама погодувала дитину, потрібно 10 хвилин поносити у вертикальному положенні, щоб вона зригнула. Дитині не можна спати на подушці. Треба підкладати під голівку складену простинку.

П"ять років тому Тетяна Власюк працювала вихователем у дитсадку "Струмочок".

— Вона й за чужими дітьми погано пильнувала, — розповідає Валентина Гребенюк, 44 роки, кухар "Струмочка". — Одна дівчинка, 3,5 роки їй було, полізла на ракету на дитячому майданчику. Впала і розбила носа. Прибігла її мама. Почала сваритися з Танею. А та каже: "Чого ви з мене хочете? Я хіба винна, шо вона туди полізла?" Батьки дівчинки написали на Таню заяву в міліцію. Але Таніна мама Люба Комасюк працює інспектором по дитячих садках в районо. Вона перевела доньку в "Пролісок".

Зараз ви читаєте новину «Поліна Власюк померла від "синдрому раптової смерті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути