Ексклюзиви
вівторок, 09 лютого 2016 05:55

Поліцейські під час погоні застрелили 17-річного хлопця

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Михайлу Медведєву під час погоні поліцейські прострелили легеню. Помер через 10 хвилин після зупинки автомобіля
Михайлу Медведєву під час погоні поліцейські прострелили легеню. Помер через 10 хвилин після зупинки автомобіля

7 лютого столичні поліцейські під час нічного переслідування БМВ п'ятої моделі застрелили 17-річного Михайла Медведєва з Боярки Києво-Святошинського району. Погоня тривала 40 хв. Автомобіль рухався зі швидкістю близько 200 км/год.

— Іномарка промчала Шевченківським, Святошинським районами до Голосіївського. Водій порушував правила руху. Виїжджав на зустрічну смугу. Кілька патрульних екіпажів розпочали переслідування. Погоня відбувалася під звук сирен. На вимогу поліцейських зупинитися водій не реагував. На Кільцевій дорозі БМВ розвернуло, його вдалося заблокувати. Водій іномарки не хотів зупинятися, намагався утекти. Під час маневрів збив патрульного. Його з травмою ноги відвезли до лікарні. Після кількох попереджень зупинитися поліція відкрила вогонь по колесах. Через високу швидкість кілька куль влучили по салону, — говорить начальник столичного управління Національної поліції 27-річний Юрій Зозуля.

У БМВ їхали четверо. За кермом був 24-річний Ростислав Храпачевський з Боярки. Поруч сидів Михайло Медведєв. На задньому сидінні — 24-річний Владислав Прихненко і Максим Кривонос, 22 роки. Усі були під дією наркотиків, припускають правоохоронці.

— На вулиці Заболотного авто втікачів вилетіло на узбіччя. Двоє пасажирів одразу здалися — вийшли з піднятими руками. Водій кинувся тікати. Його наздогнали й затримали. У салоні БМВ патрульні виявили четвертого пасажира. Він був поранений. Його дістали, надали першу допомогу. Та за 10 хвилин хлопець помер, — каже Зозуля.

БМВ має 21 пошкодження від куль.

— Патрульні поліцейські не знали й не могли знати, хто в середині іномарки. Це могли бути як малолітні стрітрейсери (учасники незаконних автомобільних гонок. — ГПУ), так і викрадачі авто чи терористи. Основним завданням поліцейських було зупинити небезпечний для людей автомобіль. Патрульні впоралися з ним, — говорить радник міністра внутрішніх справ, народний депутат 36-річний Антон Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські під час погоні застрелили 17-річного хлопця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути