вівторок, 02 жовтня 2012 05:30

"Покажіть хоч одного бандита, який носить пістолет у кобурі"

Автор: фото з сайта www.stakhanov-mvd.org.ua
  Чоловік, який убив трьох охоронців у столичному гіпермаркеті ”Караван” 26 вересня
Чоловік, який убив трьох охоронців у столичному гіпермаркеті ”Караван” 26 вересня

Джерело в міліції повідомило "ГПУ", що особу вбивці встановили. Це чоловік, який відсидів чотири роки за хуліганство. Вийшов недавно. Міліція досі не знає, як за такий короткий час він зміг дістати зброю. До правоохоронних органів начебто не має стосунку. Міліціонери вважають, що чоловік уже давно за кордоном — у Білорусі або Росії. Цю версію пов'язують із повідомленнями про нещодавнє замінування Залізничного вокзалу в Києві.

Стрілянину в торговельному центрі "Караван" аналізує генерал-майор міліції 54-річний Микола Каплій, колишній начальник Управління Міністерства внутрішніх справ у Черкаській області.

— Стрілок, безумовно, має стосунок до силових структур: міліції, Збройних сил, Служби безпеки. Або колишній працівник, або теперішній. Стріляв упевнено, чітко, навчено, рука не здригнулася. Так стріляє тільки людина з органів або досвідчений бандит. Але покажіть хоч одного бандита, який носить пістолет у кобурі. Не виключаю, що стріляв, бо боявся ганьби на службі за вкрадену річ.

Охоронці у "Каравані" — непрофесіонали. Правда, зараз цим грішать майже всі супермаркети. Охороняють приватні фірми, які понабирають 10-класників або максимум тих, які були в армії. Ті ходять, повстромляли навушники у вуха і стежать, щоб яка дитина шоколадку не надкусила. Дбають передусім за товар, а не за життя чи здоров'я людей. Мали би підійти до злодія, попросити показати чек, зробити попередній огляд. Якщо вже вести у закриту кімнату, то один має оглядати, інший — стояти на варті на випадок агресії. Там же усі четверо сидять, злодій робить що хоче. Почав стріляти, а інші не знають що робити — немає навіть базової підготовки.

Відвідувачі не затримували бандита, коли він тікав торговим центром. І це правильно. Таке мають робити спеціально навчені люди, які за це отримують зарплату. Бо наслідки могли бути гірші.

Убивцю не затримують, бо не можуть або не хочуть. Можливо, він справді ховається професійно, глибоко заліг на дно чи виїхав із країни. Другий варіант — коли викриття спаплюжить честь мундира. Раніше такого було менше, за цим стежили, прикривання жорстоко карали. Теперішня міліція грішить таким.

Зараз ви читаєте новину «"Покажіть хоч одного бандита, який носить пістолет у кобурі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути